Fotografie
matejmarsik2@gmail.com přidal úlovek Pstruh obecný...
před 9 hod
Fotografie
Jiří přidal úlovek Sumec velký...
před 9 hod
Fotografie
martimo@email.cz přidal úlovek Amur bílý...
před 9 hod
Fotografie
Matěj přidal úlovek Lipan podhorní...
před 9 hod
Fotografie
Tomáš přidal úlovek Karas stříbřitý...
před 9 hod

Amur s vaječnou omáčkou

Marek iRybářství 0 hodnocení
recept Recepty

Chutnou studenou vaječnou omáčkou můžeme přelít i jiné druhy sladkovodních nebo mořských ryb, my jsme použili amura.

text: Dalibor Marounek

Potřebujeme:

  • asi 800 g naporcovaného amura
  • hladkou mouku
  • sůl
  • kmín
  • olej
Na vaječnou omáčku pak:
  • dvě uvařená vejce
  • lžíci bílého jogurtu
  • lžíci majonézy
  • lžičku vinného octa
  • lžíci nasekané pažitky
  • sůl
  • pepř

Příprava:

Osušené porce ryby osolíme, okmínujeme, lehce poprášíme hladkou moukou a na oleji opečeme do zlatova z obou stran. Vařená vejce nastrouháme najemno, promícháme je s nasekanou petrželkou, majonézou a jogurtem.  Omáčku ochutíme vinným octem, pepřem a solí.

Pečené porce ryby pak vaječnou omáčkou přelijeme a oběd podáváme s vařenými brambory.

-

Hodnocení receptu (0)

Novinky z iRybářství na váš e-mail

Články, videa, recepty a další novinky na váš e-mail. Mějte přehled