Fotografie
miroslavhutyra62@gmail.com založil otázku PŮJČKA PRO VÁŽN...
předevčírem
Fotografie
Soňa založil otázku Jelec Jesen...
předevčírem
Fotografie
Soňa okomentoval Tření ryb...
předevčírem
Fotografie
Soňa okomentoval Úlovky 2024...
předevčírem
Fotografie
Soňa založil otázku Úlovky 2024...
předevčírem

Caldeirada – portugalský rybí guláš

Marek iRybářství 0 hodnocení
guláš Recepty

Jednoduchý, pikantní pokrm z pánve, při jehož přípravě můžeme použít mořské i sladkovodní ryby.

text: Dalibor Marounek

Suroviny

  • 400 g brambor
  • 300 g filetů z tresky (candát, sumec, kapr)
  • 100 g mušlí
  • 100 g zelených fazolek
  • 4 rajčata
  • červená paprika
  • 2 cibule
  • 3 stroužky česneku
  • 2 dl bílého vína
  • 2 lžíce rajského protlaku
  • 2 bobkové listy
  • sůl
  • černý mletý pepř
  • olivový olej
2
40 minut

Postup

1

Na oleji v pánvi podusíme na kolečka nakrájenou cibuli, přidáme na kolečka nakrájené brambory, rajčata, česnek, proužky papriky, nakrájené fazolky a podlijeme bílým vínem.

2

Následně přidáme rajský protlak, bobkový list, vše osolíme a opepříme a pak dusíme, dokud nezačnou měknout brambory.

3

Na podušené brambory se zeleninou naskládáme kousky ryb a přidáme mušle.

4

Přiklopíme pokličkou a dusíme ještě 10 minut, až všechny suroviny změknou.

5

Pokrm dochutíme solí, pepřem a posypeme nasekanou petrželkou.

-

Hodnocení receptu (0)

Novinky z iRybářství na váš e-mail

Články, videa, recepty a další novinky na váš e-mail. Mějte přehled