Fotografie
KLAPSIOVÁ okomentoval Lov candátů pří...
předevčírem
Fotografie
Josef založil otázku Lov candátů pří...
předevčírem
Fotografie
Jaroslav vložil recept Smažený kapr...
předevčírem
Fotografie
Jakub přidal úlovek Kapr obecný...
předevčírem
Fotografie
drax@seznam.cz přidal úlovek Sumec velký...
předevčírem

Caldeirada – portugalský rybí guláš

Marek iRybářství 0 hodnocení
guláš Recepty

Jednoduchý, pikantní pokrm z pánve, při jehož přípravě můžeme použít mořské i sladkovodní ryby.

text: Dalibor Marounek

Suroviny

  • 400 g brambor
  • 300 g filetů z tresky (candát, sumec, kapr)
  • 100 g mušlí
  • 100 g zelených fazolek
  • 4 rajčata
  • červená paprika
  • 2 cibule
  • 3 stroužky česneku
  • 2 dl bílého vína
  • 2 lžíce rajského protlaku
  • 2 bobkové listy
  • sůl
  • černý mletý pepř
  • olivový olej
2
40 minut

Postup

1

Na oleji v pánvi podusíme na kolečka nakrájenou cibuli, přidáme na kolečka nakrájené brambory, rajčata, česnek, proužky papriky, nakrájené fazolky a podlijeme bílým vínem.

2

Následně přidáme rajský protlak, bobkový list, vše osolíme a opepříme a pak dusíme, dokud nezačnou měknout brambory.

3

Na podušené brambory se zeleninou naskládáme kousky ryb a přidáme mušle.

4

Přiklopíme pokličkou a dusíme ještě 10 minut, až všechny suroviny změknou.

5

Pokrm dochutíme solí, pepřem a posypeme nasekanou petrželkou.

-

Hodnocení receptu (0)

Novinky z iRybářství na váš e-mail

Články, videa, recepty a další novinky na váš e-mail. Mějte přehled