Fotografie
Vojtech okomentoval Úlovky 2024...
před 11 hod
Fotografie
Petr okomentoval Vzpomínáme na s...
před 19 hod
Fotografie
Radim okomentoval Vysněná ryba...
předevčírem
Fotografie
Petr okomentoval Tak jak to máte...
předevčírem
Fotografie
brethmilos4@gmail.com založil otázku rychlá a legiti...
před 4 dny

Candát na olivách a rajčatech

Marek iRybářství 0 hodnocení
candát Recepty

V podzimních receptech nemůže chybět candát, na kterého má spadeno nejeden rybář.

text: Dalibor Marounek

Potřebujeme:

600 až 700 g filetů z candáta, deset vypeckovaných černých oliv, deset vypeckovaných zelených oliv, čtyři rajčata, jednu cibuli, 50 ml bílého vína, sladkou papriku, tymián, sůl, máslo, olivový olej a citronovou šťávu.

Příprava:

Filety pokapeme citronovou šťávou, osolíme a necháme hodinu odležet. Rajčata křížem nařízneme a spaříme vařící vodou. Po vychladnutí je oloupeme a olivy překrojíme podélně na polovinu.

candát
foto: Dalibor Marounek

Filety osušíme a opečeme na oleji z obou stran. Opečené filety narovnáme do zapékací misky, poprášíme červenou paprikou, poklademe kousky másla, posypeme nakrájenými olivami, cibulí a rajčaty. Okořeníme tymiánem, přelijeme bílým vínem a deset minut pečeme ve vyhřáté troubě při 150 °C. Podáváme s pečenými brambory a zeleninovým salátem.

-

Hodnocení receptu (0)

Novinky z iRybářství na váš e-mail

Články, videa, recepty a další novinky na váš e-mail. Mějte přehled