Fotografie
Jaroslav okomentoval Obrazem: Vysaze...
před 34 min
Fotografie
Jaroslav okomentoval Na severu Čech ...
před 36 min
Fotografie
Jaroslav okomentoval Candáti jdou do...
před 44 min
Fotografie
Jaroslav okomentoval Zahájení pstruh...
před 45 min
Fotografie
Jaroslav okomentoval Pečený pstruh...
včera

Candát podle dědy

Marek iRybářství 0 hodnocení
recept z ryb Recepty

Candát má prostě skvělé maso a je skoro jedno, jak ho připravíte. Tenhle recept ovšem rozhodně stojí za to.

text: Jonáš Wells

Potřebujeme:

  • candáta
  • sůl
  • koření na ryby
  • hladkou mouku
  • anglickou slaninu
  • trochu smetany

Příprava:

Vykuchaného a očištěného candáta nasolíme a okořeníme. Od hlavy až k ocasu uděláme v masu každých 5 cm zářezy. Do zářezů vložíme plátek anglické slaniny. Na vymazaný plech vložíme ze špejlí udělanou mřížku, na kterou položíme candáta břichem dolů. V troubě ho pečeme asi dvacet minut. Pak rybu vyndáme, obložíme ji uvařenými brambory (třeba i kousky rajčat, cibulí) a vše zalijeme smetanou, smíchanou s trochou hladké mouky. Pekáč znovu dáme do trouby a pečeme do zlatova.

-

Hodnocení receptu (0)

Novinky z iRybářství na váš e-mail

Články, videa, recepty a další novinky na váš e-mail. Mějte přehled