Fotografie
KLAPSIOVÁ okomentoval Lov candátů pří...
předevčírem
Fotografie
Josef založil otázku Lov candátů pří...
předevčírem
Fotografie
Jaroslav vložil recept Smažený kapr...
předevčírem
Fotografie
Jakub přidal úlovek Kapr obecný...
předevčírem
Fotografie
drax@seznam.cz přidal úlovek Sumec velký...
předevčírem

Candát v županu

Marek iRybářství 0 hodnocení
candát Recepty

text: Dalibor Marounek

Suroviny

  • 500 g filetů z candáta
  • 200 g schwarzwaldské šunky
  • 2 lžíce křenu
  • máslo
  • citronová šťáva
  • mletý pepř
2
90 minut

Postup

1

Filety z candáta pokapeme citronovou šťávou, pozor – nesolíme.

2

Necháme hodinu odpočinout a potom filety osušíme utěrkou.

3

Filety potřeme máslem, posypeme křenem a zabalíme celé do plátků schwarzwaldské šunky, (ta je slaná, proto se filety nesolí).

4

Zabalené filety rozložíme na plech vyložený pečícím papírem.

5

Vložíme do vyhřáté trouby a pečeme 10–12 minut při 180 °C, až šunka začne zlátnout a pouštět šťávu.

6

Podáváme s vařenými brambory a zeleninou.

-

Hodnocení receptu (0)

Novinky z iRybářství na váš e-mail

Články, videa, recepty a další novinky na váš e-mail. Mějte přehled