Fotografie
Jaroslav okomentoval Obrazem: Vysaze...
před 13 hod
Fotografie
Jaroslav okomentoval Na severu Čech ...
před 13 hod
Fotografie
Jaroslav okomentoval Candáti jdou do...
před 14 hod
Fotografie
Jaroslav okomentoval Zahájení pstruh...
před 14 hod
Fotografie
Jaroslav okomentoval Pečený pstruh...
včera

Čínská rybí polévka

Marek iRybářství 0 hodnocení
rybí polévka Recepty

Pikantní ostrá polévka z čínské kuchyně, kterou můžeme připravit jak z mořských, tak sladkovodních ryb.

text: Dalibor Marounek

Potřebujeme:

  • 500 g rybích odřezků
  • 400 g vykostěného rybího masa bez kůže
  • půl pórku
  • jednu mrkev
  • jednu lžíci strouhaného zázvoru
  • dvě lžíce sójové omáčky
  • kousek chilli papričky
  • olej
  • sůl
  • pepř
  • bobkový list

Příprava:

Rybí odřezky (hlava, ploutve atd.) zalijeme 1,5 l vody a osolíme. Přidáme bobkový list, nastrouhaný zázvor a vaříme na mírném ohni 40 minut. Pak vývar scedíme a odložíme stranou.
Pórek nakrájíme na tenká kolečka, mrkev a rybí maso na nudličky. V hrnci rozehřejeme olej, přidáme pórek, mrkev a krátce osmahneme. Vzápětí zalijeme rybím vývarem, přidáme kousek chilli papričky, nalijeme sójovou omáčku a vaříme 10 minut. Na závěr do polévky přidáme nakrájené ryby a vaříme tři minuty. Podle chuti můžeme polévku ještě dochutit pepřem a solí.

-

Hodnocení receptu (0)

Novinky z iRybářství na váš e-mail

Články, videa, recepty a další novinky na váš e-mail. Mějte přehled