Fotografie
Jaroslav okomentoval Rybaření vesele...
před 6 hod
Fotografie
Jaroslav okomentoval Kapitální úlove...
před 6 hod
Fotografie
Vojtech přidal úlovek Pstruh obecný...
předevčírem
Fotografie
Vojtech přidal úlovek Kapr obecný...
předevčírem
Fotografie
Michal přidal úlovek Amur bílý...
předevčírem

Halibut se žampiony a artyčoky

Marek iRybářství 0 hodnocení
halibut Recepty

Halibut má jemné maso bez kostí, chuťově se dá přirovnat k candátovi. A to labužníci na severu Evropy dobře vědí.

autor: Dalibor Marounek

Potřebujeme:

  • asi 600 g filetů halibuta
  • 150 g žampionů
  • 150 g sterilovaných artyčoků
  • dvě lžíce bílého vína
  • citronovou šťávu
  • provensálskou trávu (koření)
  • mořskou sůl
  • máslo

Příprava:

Filety pokapeme citronovou šťávou, osolíme, necháme trochu odležet a pak je opečeme z obou stran na másle. Poté je odložíme stranou na teplé místo. Do šťávy po pečení přidáme plátky žampionů, kousky artyčoků, vše zakápneme bílým vínem, okořeníme provensálským kořením a dusíme, až houby změknou.

Filety na talíři proložíme směsí, rybu posypeme rovněž provensálským kořením, ozdobíme ji proužky papriky, cibule a podáváme třeba s pečenými bylinkovými brambory.

-

Hodnocení receptu (0)

Novinky z iRybářství na váš e-mail

Články, videa, recepty a další novinky na váš e-mail. Mějte přehled