Fotografie
bistovajana@gmail.com založil otázku rychlá a serióz...
před 2 hod
Fotografie
Vojtech okomentoval Úlovky 2024...
před 13 hod
Fotografie
Petr okomentoval Vzpomínáme na s...
před 20 hod
Fotografie
Radim okomentoval Vysněná ryba...
předevčírem
Fotografie
Petr okomentoval Tak jak to máte...
předevčírem

Halibut se žampiony a artyčoky

Marek iRybářství 0 hodnocení
halibut Recepty

Halibut má jemné maso bez kostí, chuťově se dá přirovnat k candátovi. A to labužníci na severu Evropy dobře vědí.

autor: Dalibor Marounek

Potřebujeme:

  • asi 600 g filetů halibuta
  • 150 g žampionů
  • 150 g sterilovaných artyčoků
  • dvě lžíce bílého vína
  • citronovou šťávu
  • provensálskou trávu (koření)
  • mořskou sůl
  • máslo

Příprava:

Filety pokapeme citronovou šťávou, osolíme, necháme trochu odležet a pak je opečeme z obou stran na másle. Poté je odložíme stranou na teplé místo. Do šťávy po pečení přidáme plátky žampionů, kousky artyčoků, vše zakápneme bílým vínem, okořeníme provensálským kořením a dusíme, až houby změknou.

Filety na talíři proložíme směsí, rybu posypeme rovněž provensálským kořením, ozdobíme ji proužky papriky, cibule a podáváme třeba s pečenými bylinkovými brambory.

-

Hodnocení receptu (0)

Novinky z iRybářství na váš e-mail

Články, videa, recepty a další novinky na váš e-mail. Mějte přehled