Fotografie
Josef okomentoval Přívlač: Heavy ...
před 15 hod
Fotografie
ln.p@seznam.cz dal lajk úlovku od jitusvesela@pos...
před 24 hod
Fotografie
Otakar okomentoval Kapří poradna: ...
včera
Fotografie
miroslavhutyra62@gmail.com založil otázku PŮJČKA PRO VÁŽN...
před 6 dny
Fotografie
Soňa založil otázku Jelec Jesen...
před 6 dny

Italská rybí polévka ze sumce

Marek iRybářství 0 hodnocení
sumec Recepty

Na základní vývar použije kousky masa, odřezky ze sumce bez tuku.

text: Dalibor Marounek

Suroviny

  • 750 g odřezků ze sumce
  • 1,5 l vody
  • 150 g rajského protlaku
  • 1 dl bílého vína
  • 6 rajčat
  • 4 stonky řapíkatého celeru
  • cibule
  • 4 stroužky česneku
  • čerstvý tymián
  • bobkový list
  • 4 kuličky nového koření
  • sůl
  • olivový olej
  • máslo
4
60 minut

Postup

1

Odřezky ze sumce zalijeme vodou, přidáme bobkový list, nové koření a sůl a vaříme pod pokličkou 30 minut doměkka.

2

Vývar slijeme, rybí maso zbavíme kostí a kůže, maso rozebereme na kousky a odložíme stranou.

3

Na olivovém oleji s lžičkou másla orestujeme nakrájenou cibuli a s plátky česneku.

4

Přidáme nakrájený řapíkatý celer, 3 oloupaná nakrájená rajčata, zalijeme vývarem, přidáme rajský protlak, bílé víno a tymián a vaříme 15 minut.

5

Na závěr přidáme zbylá nakrájená rajčata, ochutíme solí a citronovou šťávou.

6

Do talířů rozdělíme kousky rybího masa, zalijeme polévkou a podáváme.

-

Hodnocení receptu (0)

Novinky z iRybářství na váš e-mail

Články, videa, recepty a další novinky na váš e-mail. Mějte přehled