Fotografie
Jaroslav okomentoval Pečený pstruh...
před 24 hod
Fotografie
Jaroslav okomentoval OBRAZEM: Školác...
před 24 hod
Fotografie
Rybocz okomentoval Za candáty na p...
včera
Fotografie
Vojtech přidal úlovek Pstruh duhový...
včera
Fotografie
Antonín přidal úlovek Kapr obecný...
včera

Kapr na ryzcích

Marek iRybářství 1 hodnocení
pokrm z ryb Recepty

Ryby a houby jdou nejen v našich krajích skvěle dohromady. Ryzci jsou velmi chutné houby s kořeněnou chutí.

text: Dalibor Marounek

Potřebujeme:

  • asi 750 g naporcovaného kapra
  • 200 g ryzců pravých
  • 50 g slaniny
  • jarní cibulku
  • asi 1 dl bílého vína
  • hladkou mouku
  • máslo
  • citronovou šťávu
  • kmín
  • sůl
  • pepř

Příprava:

Porce kapra osolíme, okmínujeme, pokapeme citronovou šťávou a necháme hodinu odležet. Ryzce očistíme a nakrájíme na plátky. Maso obalíme v hladké mouce, na másle opečeme do zlatova z obou stran a pak je odložíme na teplé místo. Do šťávy po pečení přidáme na plátky nakrájené ryzce, proužky slaniny, kolečka jarní cibulky, vše podlijeme vínem, osolíme, opepříme a dusíme do měkka. Hotovou směs navršíme na porce kapra a ty podlijeme trochu šťávy. Dobrůtku podáváme s opečenými brambory.

5

Hodnocení receptu (1)

  1. Hřibky

    Musí to být vinikajici měl jsem to s praváky aji tak to může být dobrý

Novinky z iRybářství na váš e-mail

Články, videa, recepty a další novinky na váš e-mail. Mějte přehled