Fotografie
Jaroslav okomentoval Obrazem: Vysaze...
před 10 hod
Fotografie
Jaroslav okomentoval Na severu Čech ...
před 10 hod
Fotografie
Jaroslav okomentoval Candáti jdou do...
před 10 hod
Fotografie
Jaroslav okomentoval Zahájení pstruh...
před 10 hod
Fotografie
Jaroslav okomentoval Pečený pstruh...
včera

Kapr po mlynářsku

Marek iRybářství 1 hodnocení
recept Recepty

Jeden z našich nejoblíbenějších receptů úpravy kapra na vánoční stůl, prostě česká klasika.

text: Dalibor Marounek

Potřebujeme:

  • jednoho kapra nejlépe o hmotnosti mezi 2 – 2,5 kg
  • hladkou mouku
  • červenou papriku
  • citronovou šťávu
  • sůl
  • česnek
  • pepř
  • olej (popřípadě sádlo) na smažení

Příprava:

Vykuchaného a očištěného kapra naporcujeme na podkovy o šířce 2–4 cm, hlavu, ocas a vnitřnosti použijeme na vánoční rybí polévku. Podkovy pokapeme citronovou šťávou, lehce potřeme česnekem, osolíme, opepříme.

Hladkou mouku promícháme s červenou paprikou, podkovy ve směsi obalíme (nejlépe 2x) a pozvolna smažíme na rozpáleném oleji (sádle) do zlatova. Podáváme s bramborovým salátem.

5

Hodnocení receptu (1)

  1. Mlynářku

    Taky skvěle připravena ryba známí mi dal okoštovat a super

Novinky z iRybářství na váš e-mail

Články, videa, recepty a další novinky na váš e-mail. Mějte přehled