Kapr trochu jinak. Tento recept zvládne i začínající kuchař. Zelí z ryby vytáhne nepříjemné pachy, takto upraveného kapra jedí často i lidé, kteří tvrdí, že ryby nejedí.

Potřebujeme:

  • Čtyři podkovy kapra
  • 200 g kysaného zelí
  • 2 dl sladké smetany
  • cibuli
  • hladkou mouku
  • mletou červenou papriku
  • kmín
  • pepř
  • sůl
  • cukr
  • olej

Příprava:

Porce ryby osolíme, ze všech stran obalíme v hladké mouce, promíchané s červenou paprikou.

Podkovy poté opečeme z obou stran do zlatova a odložíme stranou. Ve šťávě po pečení zpěníme cibuli, přidáme kysané zelí, ochutíme cukrem, kmínem a vše dusíme do měkka.

Opečeného kapra narovnáme do zapékací misky, poklademe dušeným zelím, přelijeme smetanou a necháme asi deset minut zapéct. Podáváme s bramborovou kaší, nebo vařenými brambory.

Napsat komentář