Nepodařilo se vám ulovit rybu k večeři? Nevadí, sáhněte do špajzu pro konzervu a zkuste tuto dobrotu.

Pro dvě osoby potřebujeme:

  • jeden filet z makrely v nálevu
  • dvě ančovičky v závitku
  • 20 g  piniových oříšků
  • 100 g cherry rajčat
  • 40 g másla
  • stroužek česneku bazalku
  • sůl
  • pepř
  • špagety

Příprava:

Makrely vyjměte z konzervy, nechte okapat a nakrájejte je na kousky. V pánvi rozpusťte olivový olej a přidejte ančovičky, piniové oříšky, česnek a na půlky nakrájená rajčátka.

Za občasného míchání pokrm na mírném ohni vařte nejdéle 10 minut. Poté přidejte nakrájenou makrelu. Mezitím si uvařte špagety, zceďte je a přidejte do pánve s omáčkou a vše promíchejte. Špagety s makrelovou omáčkou můžete dochutit solí a pepřem. Servírujte je ozdobené bazalkou.

Napsat komentář