Fotografie
Vojtech přidal úlovek Pstruh obecný...
včera
Fotografie
Vojtech přidal úlovek Kapr obecný...
včera
Fotografie
Michal přidal úlovek Amur bílý...
včera
Fotografie
Michal přidal úlovek Amur bílý...
včera
Fotografie
Michal přidal úlovek Amur bílý...
včera

Marinovaný kapr

Marek iRybářství 0 hodnocení
kapr Recepty

Přinášíme další tip na oblíbeného kapra, tentokrát v pikantním nálevu.

text: Dalibor Marounek

Potřebujeme:

  • 600 g podkov z kapra
  • hladkou mouku
  • jednu lžíci červené papriky
  • sůl
  • kmín
  • olej

Na nálev:

  • 5 dl vody
  • 1,5 dl octa
  • půl citronu
  • jednu mrkev
  • jednu cibuli
  • kousek celeru
  • jednu lžíci nasekané petrželky
  • půl lžíce soli
  • jednu lžíci cukru
  • jeden bobkový list
  • čtyři kuličky pepře
  • čtyři kuličky nového koření
  • špetku tymiánu
  • kousek feferonky

Příprava:

Podkovy kapra stáhneme z kůže, rozpůlíme na polovinu, odstraníme žeberní kosti, osolíme a okmínujeme. Mouku promícháme s červenou paprikou, ve které obalíme proužky kapra, osmažíme na oleji z obou stran do zlatova a necháme vychladnout.

kapr
foto: Dalibor Marounek

Z uvedených surovin uvaříme nálev. Vaříme, dokud mrkev a celer nezměknou; zhruba 10-12 minut. Poté necháme nálev vychladnout.

Osmažené kousky rybího masa narovnáme do skleněné mísy a přelijeme nálevem a necháme v lednici 24 hodin marinovat. Marinovaného kapra rozložíme na talířky, z nálevu odstraníme koření, přelijeme nálevem se zeleninou a podáváme s chlebem nebo pečivem.

-

Hodnocení receptu (0)

Novinky z iRybářství na váš e-mail

Články, videa, recepty a další novinky na váš e-mail. Mějte přehled