Fotografie
Jaroslav okomentoval Rybaření vesele...
před 48 min
Fotografie
Jaroslav okomentoval Kapitální úlove...
před 51 min
Fotografie
Vojtech přidal úlovek Pstruh obecný...
předevčírem
Fotografie
Vojtech přidal úlovek Kapr obecný...
předevčírem
Fotografie
Michal přidal úlovek Amur bílý...
předevčírem

Mořský vlk na bylinkách

Marek iRybářství 0 hodnocení
recept Recepty

Mořský vlk je obchodní název pro mořčáka, který patří k dravým okounovitým mořským rybám. Maso má bílé, velmi chutné, které se velmi dobře odlupuje a je bez svalových kůstek. Na našem trhu se prodávají celé ryby o hmotnosti je 300 g, popřípadě filety.

text: Dalibor Marounek

Potřebujeme:

  • dvě ryby
  • lžíci petrželky
  • lžičku šalvěje
  • lžičku tymiánu
  • lžička pažitky
  • citronovou šťávu
  • olivový olej
  • pepř
  • sůl

Příprava:

Vykuchané ryby pokapeme citronovou šťávou, osolíme, jemně opepříme a necháme chvíli odležet. Bylinky jemně nasekáme, promícháme je s olejem a také zakápneme citronovou šťávou. Ryby pak potřeme směsí na povrchu i v břišní dutině.

Vložíme je v troubě pod gril nebo na venkovní gril a za občasného potírání a otáčení je opékáme zhruba asi patnáct až dvacet minut. Dobrotu zdobíme plátky citronu, chilli vlákny a podáváme s pečenými brambory a rajčaty.

-

Hodnocení receptu (0)

Novinky z iRybářství na váš e-mail

Články, videa, recepty a další novinky na váš e-mail. Mějte přehled