Fotografie
Josef okomentoval Přívlač: Heavy ...
před 15 hod
Fotografie
ln.p@seznam.cz dal lajk úlovku od jitusvesela@pos...
před 23 hod
Fotografie
Otakar okomentoval Kapří poradna: ...
včera
Fotografie
miroslavhutyra62@gmail.com založil otázku PŮJČKA PRO VÁŽN...
před 6 dny
Fotografie
Soňa založil otázku Jelec Jesen...
před 6 dny

Naháč s oreganem

strunc 0 hodnocení
Recepty

Text: Ivo Novák, foto: autor

Budeme potřebovat:

  • Siven
  • Oregano
  • Sůl
  • Dobromysl
  • Brambory
  • Sladká paprika

Příprava:

Na máslem vymaštěný plech položím vykuchaného a omytého sivena. Nemusí se stahovat ani škrábat. Jen mu odříznu hlavu. I ploutve nechávám. Na odstranění ochranné vrstvy z kůže používám čistou houbičku na nádobí.

Pod tekoucí vodou to s ní jde skvěle. Můžeme si pomoci i citronovou šťávou. Vnitřek ryby okořením, posolím a přidám oregano, jinak též dobromysl. Masu dodá skvělou vůni.

Oregano můžete přidat i v závěru pečení ryby. Předtím ale ještě k masu přidávám na kolečka nakrájené brambory, které lehce zakápnu olivovým olejem. Rozložím je kolem ryby a posypu kořením na americké brambory.

Vše lehce popráším sladkou paprikou a plech s rybou strčím do na 200 stupňů rozpálené trouby. Za dvacet, pětadvacet minut je hotovo.

-

Hodnocení receptu (0)

Novinky z iRybářství na váš e-mail

Články, videa, recepty a další novinky na váš e-mail. Mějte přehled