Fotografie
Jaroslav okomentoval Pečený pstruh...
před 14 hod
Fotografie
Jaroslav okomentoval OBRAZEM: Školác...
před 14 hod
Fotografie
Rybocz okomentoval Za candáty na p...
před 24 hod
Fotografie
Vojtech přidal úlovek Pstruh duhový...
včera
Fotografie
Antonín přidal úlovek Kapr obecný...
včera

Pepřenky z matjesů

Marek iRybářství 1 hodnocení
matjesy Recepty

Kdo by ze své oblíbené hospůdky neznal klasické pepřenky z matjesů? Udělat si je můžete samozřejmě i doma.

text: Dalibor Marounek

Potřebujeme:

  • zhruba 300 g matjesů v oleji
  • dvě větší cibule
  • 150 g sterilované červené a žluté papriky
  • 150 g sterilovaného hrášku
  • dvě větší sladkokyselé okurky
  • 150 g eidamu
  • jednu feferonku
  • 1dl sladkokyselého nálevu z okurek
  • 2 až 3 lžíce oleje z matjesů
  • podle chuti pepř a sůl

Příprava:

Matjesy vyjmeme z oleje a překrájíme na menší kostky (asi 1 až 2 cm). Cibuli nakrájíme na proužky a papriku, okurky a eidam nakrájíme na kostičky. Všechny nakrájené suroviny v míse promícháme, přidáme sterilovaný hrášek, olej z matjesů, lák z okurek a podle chuti ochutíme mletým pepřem a solí. Vložíme do sklenice, uzavřeme a necháme v lednici 2 až 3 dny rozležet. Pepřenky podáváme s pečivem.

5

Hodnocení receptu (1)

  1. Super

    Udělat si něco doma je lepší než kupovaný zámek prostě super a dobře to chutná

Novinky z iRybářství na váš e-mail

Články, videa, recepty a další novinky na váš e-mail. Mějte přehled