Fotografie
Jaroslav okomentoval Pečený pstruh...
před 22 hod
Fotografie
Jaroslav okomentoval OBRAZEM: Školác...
před 22 hod
Fotografie
Rybocz okomentoval Za candáty na p...
včera
Fotografie
Vojtech přidal úlovek Pstruh duhový...
včera
Fotografie
Antonín přidal úlovek Kapr obecný...
včera

Pětiminutová jízda dvacetikilového lysce přes brzdu. Čtenář popisuje, jak si užil chytání na svazové pískovně

Marek iRybářství 26. července 2021 0 komentářů
trofejní kapr

foto: Jakub Mottl

Šupiny

V půlce května se Jakub Mottl rozhodl vyrazit se svou partou Warriors carp company na zhruba 300 km vzdálenou svazovou pískovnu. Doslechl se, že by tam mohli být krásní starší kapři. Jak na pískovně dopadl?

text: Marek Kožušník

„Po příjezdu k vodě bylo jasné, že zde ryby jsou, jelikož revír byl v obležení rybářů s bivaky,“ popisuje pro iRybářství Jakub Mottl.

REKLAMA

úlovek kapr
foto: Jakub Mottl

Plán byl proto jasný – umístit bójku co nejdál od všech rybářů. „Bójku jsem položil do zhruba šesti metrů, kde jsem rozházel vařenou řepku a přibližně 3 kg mix boilie Meteora a BigB broskev pepř od mého oblíbeného výrobce nástrah. Pod háček jsem měl připravenou žlutou pop-up s příchutí Monster Crab, zalitou v esenci stejné příchutě,“ popisuje Jakub Mottl.

chyť a pusť
foto: Jakub Mottl

Po třech hodinách od zavezení prutů do krmného místa přišel první záběr, 13kg lysec. Na začátek hodně slušné. „Další den jsem měl neskutečně záběrů. Největší kapři, které jsem za tuhle výpravu chytil, byli 20kg, 2×19 kg, 3×15 kg a spousta 12 a 13kg,“ vypráví.

REKLAMA

trofejní kapr
foto: Jakub Mottl

Celkem chytil Jakub Mottl během čtyř nocí kolem třicítky ryb o hmotnosti přes deset kilogramů. „Všem přeji takovou jízdu, co jsem zažil já, když starý 20kg lysec jede pět minut nezastavitelně přes brzdu směrem ode mě a nejde zastavit,“ usmívá se.

REKLAMA
REKLAMA
Líbil se vám článek?

Pošlete ho dál svým přátelům

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru

Diskuze k článku (0)

Novinky z iRybářství na váš e-mail

Články, videa, recepty a další novinky na váš e-mail. Mějte přehled