Chutná, vydatná a hustá polévka z odřezků ze sumce a zeleniny, která zahřeje!

Text: Dalibor Marounek, foto: autor

Potřebujeme:

  • 1 kg masa a odřezků ze sumce
  • mrkev
  • petržel
  • cibuli
  • aspoň dvě rajčata
  • dvě naložené sladkokyselé okurky
  • dvě brambory
  • nasekanou petrželku
  • 2 dl nálevu z okurek
  • bobkový list
  • čtyři až šest kuliček celého pepře
  • čtyři kuličky nového koření
  • sladkou papriku
  • sůl
  • pepř
  • máslo

Příprava:

Do hrnce vložíme maso ze sumce i s kůží, odřezky, zalijeme aspoň 2 l vody, přidáme divoké koření (celý pepř, bobkový list, nové koření), osolíme, vložíme celou mrkev, petržel a vaříme na mírném plamenu 20 minut.

Vývar scedíme, maso a zeleninu odložíme stranou. V hrnci rozehřejeme máslo, přidáme nakrájenou cibuli, lehce ji orestujeme, poprášíme červenou paprikou a zalijeme rybím vývarem. Do něj přidáme nakrájená oloupaná rajčata, sladkokyselé okurky, brambory, přilijeme trošičku nálevu z okurek a vaříme až do doby, než brambory a zelenina změknou.

Uvařené rybí maso zbavíme kůže a kostí. Mrkev a petržel nakrájíme na kostičky a vše přidáme do polévky. Na závěr polévku dosolíme a opepříme. Hotovou polévku nalijeme do talířů, posypeme nasekanou petrželkou a podáváme s pečivem.

Napsat komentář