Fotografie
Jaroslav okomentoval Pečený pstruh...
před 6 hod
Fotografie
Jaroslav okomentoval OBRAZEM: Školác...
před 6 hod
Fotografie
Rybocz okomentoval Za candáty na p...
před 17 hod
Fotografie
Vojtech přidal úlovek Pstruh duhový...
před 22 hod
Fotografie
Antonín přidal úlovek Kapr obecný...
před 23 hod

Pikantní pomazánka z uzené makrely

Marek iRybářství 0 hodnocení
recepty z makrely Recepty

Když si rybář udělá den pro sebe, baští ryby. A k večeři se nejlépe hodí tato skvělá pomazánka.

text: Dalibor Marounek

Potřebujeme:

  • asi 250 g uzené makrely
  • 100 g pórku
  • červenou papriku
  • čtyři lžíce majonézy
  • lžíci rajského protlaku
  • lžíci nasekané petrželky
  • chilli omáčku podle chuti
  • sůl
  • strouhaný křen na ozdobu

Příprava:

Maso z uzené makrely zbavíme kůstek a v misce je vidličkou rozmělníme na drobné kousky. Pórek nakrájíme na tenká kolečka, v cedníku ho spaříme vařící vodou a necháme okapat. Papriku nakrájíme na drobné kostičky. Rybí maso promícháme s okapaným pórkem, nakrájenou paprikou, přidáme nasekanou petrželku, majonézu, rajský protlak a vše promícháme. Pomazánku podle chuti dochutíme chilli omáčkou a dosolíme, je-li potřeba. Mažeme na plátky opečené veky lehce potřené česnekem, posypeme strouhaným křenem a podáváme. Na zapití je nejlepší pivo, popřípadě silnější vinný střik.

-

Hodnocení receptu (0)

Novinky z iRybářství na váš e-mail

Články, videa, recepty a další novinky na váš e-mail. Mějte přehled