Když si rybář udělá den pro sebe, baští ryby. A k večeři se nejlépe hodí tato skvělá pomazánka.

text: Dalibor Marounek

Potřebujeme:

  • asi 250 g uzené makrely
  • 100 g pórku
  • červenou papriku
  • čtyři lžíce majonézy
  • lžíci rajského protlaku
  • lžíci nasekané petrželky
  • chilli omáčku podle chuti
  • sůl
  • strouhaný křen na ozdobu

Příprava:

Maso z uzené makrely zbavíme kůstek a v misce je vidličkou rozmělníme na drobné kousky. Pórek nakrájíme na tenká kolečka, v cedníku ho spaříme vařící vodou a necháme okapat. Papriku nakrájíme na drobné kostičky. Rybí maso promícháme s okapaným pórkem, nakrájenou paprikou, přidáme nasekanou petrželku, majonézu, rajský protlak a vše promícháme. Pomazánku podle chuti dochutíme chilli omáčkou a dosolíme, je-li potřeba. Mažeme na plátky opečené veky lehce potřené česnekem, posypeme strouhaným křenem a podáváme. Na zapití je nejlepší pivo, popřípadě silnější vinný střik.

Napsat komentář