Fotografie
Jaroslav okomentoval Obrazem: Vysaze...
před 8 hod
Fotografie
Jaroslav okomentoval Na severu Čech ...
před 8 hod
Fotografie
Jaroslav okomentoval Candáti jdou do...
před 8 hod
Fotografie
Jaroslav okomentoval Zahájení pstruh...
před 9 hod
Fotografie
Jaroslav okomentoval Pečený pstruh...
včera

Polévka z kapra na způsob jaternicové

strunc 1 hodnocení
Recepty

Text: Jiří Mika, foto: David Štrunc

Potřebujeme:

  • Maso z kapra
  • Půlku celeru
  • Jednu mrkev
  • Petržel
  • Kousek pórku, sůl
  • Pepř
  • Asi čtyři stroužky česneku
  • Majoránku
  • Citronovou kůru
  • Hřebíček
  • Zázvor
  • Žemli (chleba)

Příprava:

Z několika kousků kapra stáhneme kůži, vyjmeme kůstky a maso odložíme stranou. Maso vložíme do hrnce, dáme k němu očištěnou půlku celeru, mrkev, petržel, pórek, nalijeme vodu, vše osolíme a necháme vařit.

Po uvaření přecedíme a vývar odložíme. Maso ryb nadrobno rozsekáme, přidáme stroužky rozetřeného česneku, trochu majoránky, tlučeného hřebíčku, zázvoru a pepř.

Okořeněné maso vložíme do čistého hrnce a zalijeme vývarem, který jsme přecedili. Opět vše necháme chvilku vařit a polévku zapražíme hnědou jíškou. Podáváme se smaženou žemličkou nebo osmahnutým chlebem.

5

Hodnocení receptu (1)

  1. Jaternice

    Nevím jak to může chutnat ale asi dobře

Novinky z iRybářství na váš e-mail

Články, videa, recepty a další novinky na váš e-mail. Mějte přehled