Fotografie
Vojtech přidal úlovek Pstruh obecný...
před 12 hod
Fotografie
Vojtech přidal úlovek Kapr obecný...
před 12 hod
Fotografie
Michal přidal úlovek Amur bílý...
před 13 hod
Fotografie
Michal přidal úlovek Amur bílý...
před 13 hod
Fotografie
Michal přidal úlovek Amur bílý...
před 13 hod

Rožmberský salát

Marek iRybářství 0 hodnocení
rybí salát Recepty

Klasiku z jižních Čech, chutný salát z kapřího masa, podáváme jako předkrm i večeři.

text: Dalibor Marounek

Potřebujeme:

  • asi 400 g kapřího masa
  • 100 g vařených brambor
  • 100 vařené mrkve
  • 100 g vařeného celeru
  • dvě kyselé okurky
  • tři lžíce zeleného hrášku
  • čtyři lžíce láku z okurek
  • sůl
  • pepř
  • majonézu
  • vejce
  • ledový salát
  • olej
  • petrželku

Příprava:

Kapří porce osolíme, opepříme a z obou stran je opečeme. Pečeného kapra po vychladnutí vykostíme a zbavíme kůže, maso rozebereme na kousky a vložíme do mísy. Přidáme nakrájené brambory, vařenou kořenovou zeleninu, okurky, hrášek, cibuli, vše osolíme, opepříme, zalijeme lákem z okurek, promícháme a necháme vychladit.

Na talíře rozložíme listy ledového salátu, na ně navršíme rybí salát, ozdobíme ho plátky vajec, přelijeme lžící majonézy, dozdobíme petrželkou a dobrotu podáváme s pečivem.

-

Hodnocení receptu (0)

Novinky z iRybářství na váš e-mail

Články, videa, recepty a další novinky na váš e-mail. Mějte přehled