Fotografie
Vojtech přidal úlovek Pstruh obecný...
před 17 hod
Fotografie
Vojtech přidal úlovek Kapr obecný...
před 17 hod
Fotografie
Michal přidal úlovek Amur bílý...
před 18 hod
Fotografie
Michal přidal úlovek Amur bílý...
před 18 hod
Fotografie
Michal přidal úlovek Amur bílý...
před 18 hod

Ryba v páře na asijský způsob

Marek iRybářství 0 hodnocení
recept Recepty

Ryby vařené v páře, přelité pikantní omáčkou jsou v Asii oblíbené a rozhodně stojí za vyzkoušení.

text: Dalibor Marounek

Potřebujeme:

  • 600 g filetů z tresky
  • čtyři plátky zázvoru
  • čtyři hvězdičky badyánu

Na omáčku pro přelití:

  • dvě lžíce sójové omáčky
  • dva stroužky česneku
  • jednu lžíci nasekané listové petrželky
  • jednu lžíci citronové šťávy
  • jednu lžičku oleje
foto: Dalibor Marounek

Příprava:

Do prostorného hrnce nalijeme 2 až 3 cm vody, přidáme plátky zázvoru a badyán. Do hrnce postavíme napařovací podložku, poklademe filety z ryby, přiklopíme pokličkou a na mírném plameni dusíme, až ryba změkne a začnou se oddělovat lupínky masa.

Uvařenou rybu naběračkou přesuneme na talíř a přelijeme omáčkou, kterou z uvedených surovin ušleháme vidličkou. Rybu obložíme zeleninovým salátem (vhodné je kim-chi) a podáváme s rýží.

-

Hodnocení receptu (0)

Novinky z iRybářství na váš e-mail

Články, videa, recepty a další novinky na váš e-mail. Mějte přehled