Fotografie
bistovajana@gmail.com založil otázku rychlá a serióz...
před 5 min
Fotografie
Vojtech okomentoval Úlovky 2024...
před 12 hod
Fotografie
Petr okomentoval Vzpomínáme na s...
před 19 hod
Fotografie
Radim okomentoval Vysněná ryba...
předevčírem
Fotografie
Petr okomentoval Tak jak to máte...
předevčírem

Rybí směs po maďarsku

Marek iRybářství 0 hodnocení
rybí směs Recepty

Na přípravu maďarské rybí směsi jsou vhodné ryby s malým množstvím svalových kůstek – sumec, kapr, candát.

text: Dalibor Marounek

Potřebujeme:

  • asi 500 g filetů (v našem případě z candáta)
  • cibuli
  • zelenou papriku
  • červenou papriku
  • 50 g slaniny
  • 2 dl kysané smetany
  • sladkou papriku
  • majoránku
  • pepř
  • sůl
  • hladkou mouku
  • olej

 Příprava:

Filety nakrájíme na kostky a osolíme je. Hladkou mouku smícháme s červenou paprikou, kostky ve směsi obalíme a na rozpáleném oleji opečeme do zlatova ze všech stran. Pak je odložíme stranou. Do šťávy po pečení přidáme nakrájenou cibuli a kostky červené a zelené papriky. Plamen stáhneme a zeleninu restujeme do doby, až začne cibule sklovatět. Pak přidáme proužky slaniny a všechno koření. Nakonec do směsi vložíme rybí kostky, vše zalijeme smetanou a krátce povaříme. Hotovou směs podáváme s tarhoňou (maďarské těstoviny, drobné nočky z nudlového těsta).

-

Hodnocení receptu (0)

Novinky z iRybářství na váš e-mail

Články, videa, recepty a další novinky na váš e-mail. Mějte přehled