Na přípravu maďarské rybí směsi jsou vhodné ryby s malým množstvím svalových kůstek – sumec, kapr, candát.

text: Dalibor Marounek

Potřebujeme:

  • asi 500 g filetů (v našem případě z candáta)
  • cibuli
  • zelenou papriku
  • červenou papriku
  • 50 g slaniny
  • 2 dl kysané smetany
  • sladkou papriku
  • majoránku
  • pepř
  • sůl
  • hladkou mouku
  • olej

 Příprava:

Filety nakrájíme na kostky a osolíme je. Hladkou mouku smícháme s červenou paprikou, kostky ve směsi obalíme a na rozpáleném oleji opečeme do zlatova ze všech stran. Pak je odložíme stranou. Do šťávy po pečení přidáme nakrájenou cibuli a kostky červené a zelené papriky. Plamen stáhneme a zeleninu restujeme do doby, až začne cibule sklovatět. Pak přidáme proužky slaniny a všechno koření. Nakonec do směsi vložíme rybí kostky, vše zalijeme smetanou a krátce povaříme. Hotovou směs podáváme s tarhoňou (maďarské těstoviny, drobné nočky z nudlového těsta).