Fotografie
KLAPSIOVÁ okomentoval Lov candátů pří...
předevčírem
Fotografie
Josef založil otázku Lov candátů pří...
předevčírem
Fotografie
Jaroslav vložil recept Smažený kapr...
předevčírem
Fotografie
Jakub přidal úlovek Kapr obecný...
předevčírem
Fotografie
drax@seznam.cz přidal úlovek Sumec velký...
předevčírem

Steak z tuňáka na teplém čočkovém salátu

Marek iRybářství 0 hodnocení
tuňák Recepty

text: Dalibor Marounek

Suroviny

  • 2 steaky tuňáka (150–200 g)
  • olivový olej
  • mořská sůl
  • drcený barevný pepř
  • citronová šťáva
  • chilli vlákna
  • plátky citronu

Na salát:

  • 200 g vařené čočky
  • 100 g šalotek
  • 2 stroužky česneku
  • 50 g anglické slaniny
  • 50 g baby špenátu
  • bílý vinný ocet
  • olivový olej
  • pepř
  • sůl
2
30 minut

Postup

1

Tuňáka na vrchní straně křížem nařízneme, osolíme, pokapeme citronovou šťávou a necháme chvilku odpočinout.

2

Z obou stran ho potom potřeme olivovým olejem, vložíme na gril a z každé strany grilujeme 2–3 minuty podle teploty v grilu.

3

Maso uvnitř musí zůstat červené. Pokud by zbělalo, bude tuhé.

4

Hotový steak posypeme drceným barevným pepřem, ozdobíme citronem a chilli vlákny.

5

Položíme na teplý čočkový salát a podáváme.

6

Salát připravíme takto:

7

V pánvi rozehřejeme olivový olej, přidáme celé šalotky, plátky česneku, kostičky slaniny, nakrájený baby špenát (pár lístku odložíme na ozdobu), podlijeme troškou vody a dusíme doměkka.

8

Ke směsi vmícháme uvařenou čočku, ochutíme vinným octem, pepřem a solí.

9

Salát rozložíme na talíře, poklademe lístky baby špenátu a na něj položíme steak z tuňáka.

-

Hodnocení receptu (0)

Novinky z iRybářství na váš e-mail

Články, videa, recepty a další novinky na váš e-mail. Mějte přehled