Fotografie
miroslavhutyra62@gmail.com založil otázku PŮJČKA PRO VÁŽN...
předevčírem
Fotografie
Soňa založil otázku Jelec Jesen...
předevčírem
Fotografie
Soňa okomentoval Tření ryb...
předevčírem
Fotografie
Soňa okomentoval Úlovky 2024...
před 4 dny
Fotografie
Soňa založil otázku Úlovky 2024...
před 4 dny

Steak z tuňáka na teplém čočkovém salátu

Marek iRybářství 0 hodnocení
tuňák Recepty

text: Dalibor Marounek

Suroviny

  • 2 steaky tuňáka (150–200 g)
  • olivový olej
  • mořská sůl
  • drcený barevný pepř
  • citronová šťáva
  • chilli vlákna
  • plátky citronu

Na salát:

  • 200 g vařené čočky
  • 100 g šalotek
  • 2 stroužky česneku
  • 50 g anglické slaniny
  • 50 g baby špenátu
  • bílý vinný ocet
  • olivový olej
  • pepř
  • sůl
2
30 minut

Postup

1

Tuňáka na vrchní straně křížem nařízneme, osolíme, pokapeme citronovou šťávou a necháme chvilku odpočinout.

2

Z obou stran ho potom potřeme olivovým olejem, vložíme na gril a z každé strany grilujeme 2–3 minuty podle teploty v grilu.

3

Maso uvnitř musí zůstat červené. Pokud by zbělalo, bude tuhé.

4

Hotový steak posypeme drceným barevným pepřem, ozdobíme citronem a chilli vlákny.

5

Položíme na teplý čočkový salát a podáváme.

6

Salát připravíme takto:

7

V pánvi rozehřejeme olivový olej, přidáme celé šalotky, plátky česneku, kostičky slaniny, nakrájený baby špenát (pár lístku odložíme na ozdobu), podlijeme troškou vody a dusíme doměkka.

8

Ke směsi vmícháme uvařenou čočku, ochutíme vinným octem, pepřem a solí.

9

Salát rozložíme na talíře, poklademe lístky baby špenátu a na něj položíme steak z tuňáka.

-

Hodnocení receptu (0)

Novinky z iRybářství na váš e-mail

Články, videa, recepty a další novinky na váš e-mail. Mějte přehled