Jednoduchý recept, který je časově velmi nenáročný. Rybu naložíte a když dostanete hlad, jen ji hodíte na pánvičku.

Text: Hana Svatušková, foto: autorka

Potřebujeme:

  • Naporcovanou štiku
  • 0,25 l červeného vína
  • Lžičku soli
  • 12 lžící olivového oleje
  • Konzervu sterilovaných loupaných rajčat
  • Dvě lžíce sojové omáčky
  • 1 cibuli
  • Lžičku červené sladké papriky
  • Lžíci škrobové moučky
  • Chilli koření podle chuti.

Příprava:

Všechny ingredience na marinádu rozmixujeme. Do marinády přes noc naložíme naporcovanou štiku.

Když je čas k obědu nebo k večeři, naloženou rybu opečeme na rozpálené teflonové pánvičce po obou stranách. Takto připravené maso můžeme samozřejmě i grilovat.

S přílohou si hlavu nelámejte, dejte si to, co máte rádi.

Napsat komentář