Fotografie
STANÉK založil otázku nabídka od souk...
před 18 hod
Fotografie
Radim okomentoval Výroba umělecký...
včera
Fotografie
Radim založil otázku Výroba umělecký...
včera
Fotografie
Radim okomentoval Na jaké pruty a...
včera
Fotografie
STANÉK založil otázku Legální a důvěr...
včera

Tatarák ze sivena

Michal Katuščák 0 hodnocení
recepty z ryb Recepty

Mnozí z vás určitě znají tatarák z lososa. Kdo se o chov lososů zajímá, ví, že tato ryba rozhodně není známkou kvality a zdraví. Genetické vady, nemoci, očkování, znečišťování moří, to vše s sebou chov lososa nese. Pojďme se tedy podívat na opravdu dobrý a zdravý tatarák!

Text: David Štrunc

Budeme potřebovat:

  • Jednoho sivena (ideálně s oranžovým masem, ale nemusí být)
  • Limetku
  • Kopr (stačí sušený)
  • Menší cibuli
  • Dijonskou hořčici
  • Olivový olej
  • Pepř
  • Křepelčí vajíčko

Postup:

Nejprve si ze sivena uděláme filety. Snažíme se, aby nám na mase opravdu nezbyl ani kousek žeber. Z filet pak vyřízneme kůstky, které vedou od páteře směrem ke kůži. Je to řada jednoduchých kostiček, které lze snadno vyříznout. Pokud nevíte, kde přesně jsou, přejeďte po mase prsty a snadno je najdete.  Stáhneme kůži a tím máme maso konečně připravené.

foto: Eva Štruncová

Filety nasekáme na co nejjemnější kostičky. Můžete použít i mixér, ale přijdete tak o hezkou strukturu tataráku.

Maso dáme do větší misky. Cibuli nasekáme na co nejmenší kostičky a přidáme k masu. A teď už to půjde rychle. Do misky nasypeme jednu až dvě lžíce kopru, lžíci dijonské hořčice, lžičku pepře, 2-3 lžíce oleje a zakápneme limetou. Kdo má rád kyselejší, může dát šťávu z celé limetky, kdo ne, použije jen půlku.

Vše důkladně promícháme. Tatarák můžeme dát do formy nebo z něj pomocí lžíce utvořit na talíři kopeček. Na vrcholu uděláme malý důlek a do něj vložíme žloutek z křepelčího vajíčka.

Příloha už závisí na vašem rozhodnutí, doporučuji například rozpečené rohlíky s bylinkovým máslem.

-

Hodnocení receptu (0)

Novinky z iRybářství na váš e-mail

Články, videa, recepty a další novinky na váš e-mail. Mějte přehled