Fotografie
Vojtech okomentoval Úlovky 2024...
před 11 hod
Fotografie
Petr okomentoval Vzpomínáme na s...
před 19 hod
Fotografie
Radim okomentoval Vysněná ryba...
předevčírem
Fotografie
Petr okomentoval Tak jak to máte...
předevčírem
Fotografie
brethmilos4@gmail.com založil otázku rychlá a legiti...
před 4 dny

Treska tandoori

Marek iRybářství 0 hodnocení
recept Recepty

Tandoori je indická omáčka, ale i název pro hliněnou pec, ve které se kusy masa, drůbeže a ryb pečou naložené v pikantní marinádě. V našich podmínkách tresku úspěšně upečeme pod grilem v troubě, popřípadě na venkovním grilu na dřevěném uhlí.

text: Dalibor Marounek

Potřebujeme:

  • asi 1000 g masa tresky

Na marinádu tandoori pak:

  • asi 150 g bílého jogurtu
  • lžíci rajčatového protlaku
  • dva stroužky česneku
  • lžičku mleté červené papriky
  • lžičku mletého kmínu
  • lžičku koření garam masala
  • trošičku kurkumy
  • půl čajové lžičky mletého koriandru
  • podle chuti chilli

Příprava:

Bílý jogurt promícháme s utřeným česnekem, rajským protlakem, přidáme všechny druhy koření a vše důkladně promícháme. Marinádou potřeme porce ryby a necháme je v lednici rozležet – nejlépe přes noc.

recept treska
foto: Dalibor Marounek

Marinované rybí porce pak vkládáme na rozpálený gril a v troubě pečeme pět minut z každé strany. Grilovanou rybu podáváme na listech salátu, obložíme ji proužky papriky a jako přílohu zvolíme třeba opečené plátky bagety potřené bylinkovým máslem.

Tip:

S úspěchem můžeme do marinády naložit i naše sladkovodní ryby, kupříkladu kapra, candáta, štiku.

-

Hodnocení receptu (0)

Novinky z iRybářství na váš e-mail

Články, videa, recepty a další novinky na váš e-mail. Mějte přehled