Pokud si chcete připravit pstruha trochu netradičně, zkuste tenhle zajímavý a chutný recept.

text: Dalibor Marounek

Potřebujeme:

  • dva duháky
  • asi 200 g šunky
  • 100 g vinné klobásy
  • červenou papriku
  • aspoň dva zelené listy pórku
  • šalvěj
  • citronovou šťávu
  • pepř
  • sůl
  • máslo

Příprava:

Vykuchaným pstruhům odřízneme hlavy, ocas, vyřízneme páteř, odstraníme zbytek kostí a rozpůlíme je na polovinu.

Filety potřeme vymačkanou vinnou klobásou, na potřený filet položíme pruh šunky, kousek papriky a svineme do závitku. Listy pórku spaříme vařící vodou, nařežeme na proužky a zavážeme jimi závitky. Rozpustíme máslo, přidáme šalvěj, citronovou šťávu, pepř, sůl a vše dostatečně promícháme. Závitky ze pstruha vložíme do trouby pod gril a potřeme je ochuceným máslem.

Během grilování je obracíme a nadále potíráme ochuceným máslem. Hotové závitky položíme na zbylé plátky šunky, které můžeme rovněž ogrilovat a vynikající jídlo podáváme s opečenými, očesnekovanými plátky bagety nebo veky, potřené bylinkovým máslem. Jako přílohu zvolíme salát z grilovaných paprik.