Fotografie
Damian založil otázku I am a private ...
před 9 hod
Fotografie
Jaroslav okomentoval Makrela na klac...
včera
Fotografie
Jaroslav okomentoval Rybaření vesele...
před 4 dny
Fotografie
Jaroslav okomentoval Kapitální úlove...
před 4 dny
Fotografie
Vojtech přidal úlovek Pstruh obecný...
před 6 dny

Dětské závody MO Kladruby se vydařily! Největší rybu ulovila dívka

strunc 16. července 2020 0 komentářů

ČRS a MRS

Dětské závody proběhly 4. července na nádrži Záhorská. Zúčastnilo se jich celkem 33 dětí ve dvou věkových kategoriích. Soutěžilo se v poznávání ryb, rybolovné technice, ale také v chytání ryb!

Text: Tomáš Kučera a Jan Porhansl, foto: autoři

Počasí nám přálo, revír a zázemí závodu bylo pořadateli vzorově připraveno! Nadšení pro věc bylo po dlouhé době „covidové nečinnosti“ příkladné. Od našich přátel a sponzorů se nám opět podařilo zajistit pro vítěze a vlastně pro všechny děti velké množství cen a pochutin. Každý závodník obdržel dárkovou tašku, odnesl si několik výtisků časopisu Rybářství, poobědval hamburger s hranolkami, zapil Jupíkem od Kofoly a sladkou tečkou byly dokonalé výrobky z pekařství Maruška rodiny Havlových a vlašimského Turka.

REKLAMA

Chtěli bychom zde také poděkovat panu Robertovi Shayovi, který handicapovaným rybářům věnoval svou výhru, dva pruty s navijáky v soutěži časopisu Rybářství.             

Závodní den se skládal tradičně z několika částí. Každý závodník prošel „poznávačkou“ rybích druhů a musíme opět konstatovat, že většina dětí byla úspěšná. Těší nás, že děti mají o ryby zájem a jejich povědomí se rok od roku zlepšuje.

REKLAMA

Následoval čtyřhodinový rybářský závod, po kterém přišla soutěž v rybolovné technice – hodem prutu na terč, které provázelo několik doprovodných zábavných soutěží. Střelba ze vzduchovky mezi dětmi opět zvítězila. Po sečtení dosažených výsledků mohli organizátoři přejít k vyhlašování výsledků.

Korunovali jsme prvních pět dětí v každé ze dvou kategorií, tři nejlepší v rybolovné technice, nejlepší rybářku a největší ulovenou rybu. Vítězové si odnesli hodnotné ceny od našich sponzorů.

Nejlepší výkon v rybolovné technice předvedl Jakub Šmíd z Příseky, druhou příčku obsadil kladrubský Jan Kovář a bronz získal jeho bratr Antonín.

Největší 69cm rybu ulovila Natálie Fikarová z Havlíčkova Brodu, která se stala zároveň nejlepší rybářkou celého závodu a ve své kategorii starších se umístila na stříbrném, druhém místě. Vítězem závodu se stal kladrubský Jan Kovář, který obhájil loňské prvenství! Bronz vybojoval kácovský Petr Daniš. V kategorii mladších dominoval a cenné zlato si odnáší Toník Kovářů, který napodobil svého bratra a „doublem“ udělali velkou radost svým rodičům.  Stříbrnou příčku obsadila Verunka Šmídová a bronzový byl divišovský David Khek.

Vítězům a všem závodníkům tímto ještě jednou gratulujeme. Děkujeme i jejich rodičům a doprovodům a všem pořadatelům, kteří zajistili gastronomii, měření ryb na závodním úseku a doprovodné soutěže!  Též věříme, že jsme se jako organizace zasloužili o chvályhodný sportovně kulturní zážitek a všichni měli radost z velkého množství cen, pohárů, medailí, diplomů a darů.

REKLAMA
REKLAMA
Líbil se vám článek?

Pošlete ho dál svým přátelům

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru

Diskuze k článku (0)

Novinky z iRybářství na váš e-mail

Články, videa, recepty a další novinky na váš e-mail. Mějte přehled