Fotografie
Jaroslav přidal úlovek Kapr obecný...
před 21 hod
Fotografie
Jaroslav okomentoval Makrela na klac...
včera
Fotografie
Jaroslav okomentoval Ryba s kaparovo...
včera
Fotografie
Jaroslav okomentoval Fotogalerie: Úk...
včera
Fotografie
Jiří okomentoval Jak na líny...
předevčírem

Rybář ulovil rekordního pstruha. Váha ukázala přes 20 kg!

strunc 16. listopadu 2020 0 komentářů

Zahraničí

Pstruh obecný, kterého chytil rybář poblíž města Twizel, vážil nepředstavitelných 20,1 kilogramů! Chlapík z Nového Zélandu si však přál zůstat v anonymitě, a proto jeho rekord nemůže být oficiálně uznán.

Text: redakce, foto: stuff.co.nz

Muž, který chce být znám jen jako Seamus z Tūrangi, v úterý 29. října ulovil obřího pstruha. Svůj úlovek si však neponechal, věnoval jej do Razza baru a bistra ve Twizelu, kde ho vypreparují a přidají na zeď k dalším velkým úlovkům, například k pstruhů o hmotnostech 17,6 kg nebo 17,3 kg.

REKLAMA

Podle webových stránek International Game Fish Association je současným rekordním úlovkem pstruh o hmotnosti 19,1 kg (42 lb 1 oz) ulovený Otwinem Kandolfem ve stejných místech v roce 2013.

Největší pstruh

Zaměstnanec Razza Baru a Bistra Sean Colenso uvedl pro stuff.co.nz, že rybář nechtěl být jmenován a vystupoval pod přezdívkou Seamus z Tūrangi. Pstruh, kterého rybář do baru přinesl, byl podle Colensa největší , jakého kdy viděl.

REKLAMA

„Je pravděpodobné, že se podobně velcí pstruzi budou na této řece chytat častěji, v ústí do moře jsou totiž lososí sádky. Pstruzi tak nemají potřebu se příliš pohybovat za potravou, ale jen leží a žerou,“ uzavřel Colenso.

REKLAMA
REKLAMA
Líbil se vám článek?

Pošlete ho dál svým přátelům

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru

Diskuze k článku (0)

Novinky z iRybářství na váš e-mail

Články, videa, recepty a další novinky na váš e-mail. Mějte přehled