Fotografie
Antonín přidal úlovek Kapr obecný...
před 2 hod
Fotografie
Antonín přidal úlovek Kapr obecný...
před 4 hod
Fotografie
Roman přidal úlovek Kapr obecný...
před 5 hod
Fotografie
Damian založil otázku I am a private ...
včera
Fotografie
Jaroslav okomentoval Makrela na klac...
předevčírem

Shrnuto a potvrzeno: Co čeká rybáře od pondělí?

Marek iRybářství 19. března 2021 0 komentářů
jak se stát rybářem

foto: David Štrunc

ČRS a MRS

Na základě Usnesení Vlády ČR č. 299 bude lov ryb povolen na území okresu, ve kterém má držitel platné povolenky bydliště. Toto opatření vstupuje v platnost od pondělí 22. března 2021. Lov ryb bude povolen od 5:00 do 20:59. Uvádí to na svém webu Český rybářský svaz.

text: redakce

Stejně jako v případě předchozích opatření se toto omezení netýká výkonu funkce rybářské stráže a hospodářských činností na revírech, rybochovných zařízeních a vodních plochách v režimu rybníkářství.

REKLAMA

Ministerstvo zemědělství v tiskové zprávě z 19. 3. 2021 uvádí:

Rybářství

REKLAMA

Výkon rybářského práva

– individuální lov ryb na udici v rybářských revírech je povolen pouze na území okresu nebo hlavního města Prahy v místě trvalého pobytu či bydliště sportovního rybáře v době od 5:00 do 20:59 hod, a to s účinností od 22. března 2021

– výkon rybářského práva v rybářských revírech jako např. zarybňování, hospodářská činnost na revírech, a další činnosti, které nelze odložit, nejsou omezeny.

Rybníkářství

– individuální lov ryb na udici v rybníkářství je povolen pouze na území okresu nebo hlavního města Prahy v místě trvalého pobytu či bydliště sportovního rybáře v době od 5:00 do 20:59 hod, a to s účinností od 22. března 2021

– rybníkářství – výlov rybníka a další hospodářské činnosti, které nesnesou odkladu (např. oprava a údržba rybníka a rybničního zařízení) nejsou omezeny.

Výkon funkce myslivecké a rybářské stráže

– výkon funkce rybářské a myslivecké stráže, které jsou výkonem činností sloužících k zajištění vnitřního pořádku podle bodu II. odst. 5 písm. a) a bodu III. odst. 1. písm. c) bod i) usnesení vlády č. 299 ze dne 18. března 2021, není omezen.

Zkoušky v rybářství a myslivosti

– zkoušky v rybářství (rybářský hospodář, rybářská stráž) není možné po dobu trvání krizových opatření pořádat, vyjma zkoušky pro ověření kvalifikačních předpokladů pro získání rybářského lístku pořádané distanční formou (online).

– zkoušky z myslivosti (lovecký lístek, myslivecký hospodář, zkoušky psů, zkoušky sokolnické, atd.) není možné po dobu trvání krizových opatření pořádat

Apelujeme na dotčené osoby, aby v současnosti zvažovaly nezbytnost těchto činností a usilovaly, aby se konaly jen za účasti nezbytného množství osob.

REKLAMA
REKLAMA
Líbil se vám článek?

Pošlete ho dál svým přátelům

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru

Diskuze k článku (0)

Novinky z iRybářství na váš e-mail

Články, videa, recepty a další novinky na váš e-mail. Mějte přehled