Fotografie
Antonín přidal úlovek Kapr obecný...
včera
Fotografie
Roman přidal úlovek Kapr obecný...
včera
Fotografie
Jaroslav přidal úlovek Kapr obecný...
předevčírem
Fotografie
Jaroslav okomentoval Makrela na klac...
před 4 dny
Fotografie
Jaroslav okomentoval Ryba s kaparovo...
před 4 dny

Noční finiš za doprovodu punkrockové kapely, 53 tisíc Kč na dobročinnost. Kaprařský Pohár předsedy ČRS je u konce

Marek iRybářství 17. října 2022 0 komentářů
rybářské závody

foto: Miroslav Poupa

Novinky

Na Veslařském kanále v Račicích je dobojováno. V neděli dopoledne skončil 4. ročník Poháru předsedy ČRS, který byl zároveň mistrovstvím ČR v LRU položená. Z místa informuje pro iRybářství.cz Miroslav Poupa, hlavní organizátor závodu.

text: Miroslav Poupa

„Poslední noc začala zajímavě – na druhém břehu, v baru Medúza, začala asi rozlučka se sezonou a veslařským kanálem se několik hodin nesly basy punkrockové skupiny Plexis. Naštěstí to nebylo žádné drama a hudebníkům ještě před půlnocí došel dech.

REKLAMA

Obavy, že to vyplaší ryby, se záhy rozplynuly, protože kapříci baštili ostošest. Rozhodčí se až do rána nezastavili a neúnavně vážili ulovené ryby. Rybáři pro změnu bojovali nejen se složitým terénem, ale především s nakumulovanou únavou. Vlastně to tak zůstalo stejné až do konce závodů v 10 hodin. Je konec. Zbývalo jen spočítat výsledky a vyhlásit vítěze.

rybářské závody
foto: Miroslav Poupa

Po poledni začalo vyhlášení za účasti předsedy ČRS dr. Karla Macha a jednatele ČRS dr. Romana Heimlicha. Letošním vítězem Poháru předsedy ČRS a zároveň 1. mistrem ČR v LRU položená se stal tým MO Brno ve složení Richard Barát a Petr Janšta. Gratulujeme! Tým z MO Praha-Nusle je naháněl, ale nedohnal. Zajímavý boj se strh také o vítězství v sektorech. Bylo o co hrát, až do konce a bylo to těsné…

REKLAMA

Již tradiční součástí byla charitativní akce Každá ryba pomáhá. Letos jsme vybrali neuvěřitelnou částku 53 tisíc Kč, kterou podpoříme malého Františka ze Štětí, který trpí autismem a těžkou formou mentálního postižení. Tak ať mu těch pár kaček pomůže v jeho nelehkém údělu!

zdroj: Miroslav Poupa
zdroj: Miroslav Poupa

Pár slov na závěr – velký respekt patří všem závodníkům, byla to fuška zvládnout těch 72 hodin nejen fyzicky, ale i psychicky. Obrovské poděkování patří rozhodčím, kteří neúnavně vážili a zapisovali úlovky. Dále pak ČRS, za možnost uspořádat závody právě na Račicích. Poděkování patří také všem, kteří drželi palce a fandili, Labe aréně a suprový servis a samozřejmě sponzorům, kteří tuto akci podpořili materiálně.

Děkujeme a příští rok zase na Račicích na dalším ročníku Poháru předsedy ČRS v lovu kapra!“

rybářské závody
foto: Miroslav Poupa
kapr
foto: Miroslav Poupa
kapr
foto: Miroslav Poupa
kapr
foto: Miroslav Poupa
REKLAMA
REKLAMA
Líbil se vám článek?

Pošlete ho dál svým přátelům

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru

Diskuze k článku (0)

Novinky z iRybářství na váš e-mail

Články, videa, recepty a další novinky na váš e-mail. Mějte přehled