Fotografie
Antonín přidal úlovek Kapr obecný...
před 11 hod
Fotografie
Jaroslav přidal úlovek Kapr obecný...
před 12 hod
Fotografie
Josef přidal úlovek Bolen dravý...
před 12 hod
Fotografie
Josef okomentoval Střevle potoční...
před 22 hod
Fotografie
Jaroslav okomentoval Fotogalerie: Ha...
včera

MO ČRS Třeboň oslavila 100 let výročí založení

Marek iRybářství 26. března 2024 0 komentářů
rybářský svaz

Výroční členská schůze MO ČRS Třeboň. Foto: Ján Gál

ČRS a MRS

Místní organizace Českého rybářského svazu v Třeboni oslavila o víkendu 100 let výročí od svého založení. Při této příležitosti se konala také výroční členská schůze organizace. Akce proběhla v Kongresovém a kulturním centru Roháč v Třeboni.

text: za ČRS Lukáš Mareš

Výroční členské schůze se zúčastnilo 89 členů MO ČRS Třeboň a 16 hostů. Mezi významnými hosty nechyběl předseda ČRS Karel Mach, místopředseda ČRS a předseda Jihočeského ÚS Karel Koranda, který je zároveň i místopředsedou MO Třeboň, jednatel Jihočeského ÚS Jiří Marek, předseda Územní dozorčí komise Jihočeského ÚS David Havlíček, prezident Rybářského sdružení ČR Jan Hůda či starosta města Třeboň Jan Váňa.

REKLAMA

Z historie MO ČRS Třeboň: Dne 21. února 1924 se v hotelu U hroznu konala předběžná schůze za účelem založení rybářského klubu v Třeboni. Valná hromada byla svolána na sobotu 22. března do restaurace K. Fialy Pod Kopečkem a konala se za účasti 17 členů. Na konci roku 1924 čítal již klub 70 členů, v roce 1951 měl spolek 298 členů, k 1. 1. 2024 má MO ČRS Třeboň 747 členů.

Místní organizace Třeboň hospodaří na svěřených revírech a na pronajatých rybnících. Místní rybáři hospodaří na rybářských revírech Lužnice 10A, Lužnice 10B a Lužnice 10C. Ze 13 menších rybníků, které má MO Třeboň v péči slouží 11 z nich k chovu násad. Další 2 rybníky jsou vyčleněny pro sportovní rybolov, jedná se o rybníky Stupský a Zadní Kouty.

REKLAMA

Přejeme třeboňské organizaci mnoho sil a elánu do své další činnosti a samozřejmě minimálně dalších 100 let své existence.

Petrův zdar!

rybářský svaz
Důležité milníky ve vývoji MO ČRS Třeboň (převzato z almanachu k příležitosti výročí)
předseda ČRS
Na výroční členské schůzi promluvil také předseda ČRS Karel Mach. Foto: Ján Gál
rybářský svaz
Předsednictvo a hosté výroční členské schůze MO ČRS Třeboň (zleva: Mgr. Petr Werner – předseda MO, Ing. Karel Koranda – místopředseda MO, Ing. Josef Tlachač – jednatel MO, Ing. Karel Dvořák – pokladník MO, PhDr. Mgr. Ing. Karel Mach, CSc., MBA – předseda ČRS, Ing. Lukáš Mareš, Ph.D. – tiskový mluvčí ČRS, Jiří Marek – jednatel Jihočeského ÚS, David Havlíček – předseda ÚDK Jihočeského ÚS). Foto: Ján Gál
rybářský svaz
Rybníky v péči MO ČRS Třeboň (převzato z almanachu k příležitosti výročí)
REKLAMA
REKLAMA
Líbil se vám článek?

Pošlete ho dál svým přátelům

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru

Diskuze k článku (0)

Novinky z iRybářství na váš e-mail

Články, videa, recepty a další novinky na váš e-mail. Mějte přehled