Fotografie
Jaroslav přidal úlovek Kapr obecný...
před 3 hod
Fotografie
Jaroslav okomentoval Makrela na klac...
před 22 hod
Fotografie
Jaroslav okomentoval Ryba s kaparovo...
včera
Fotografie
Jaroslav okomentoval Fotogalerie: Úk...
včera
Fotografie
Jiří okomentoval Jak na líny...
včera

Kam na ryby? Valová-Romže 3

strunc 26. července 2019 0 komentářů

Foto: Jiří Komárek

Kam na ryby

Autor: Ivo Přibyl

Přítok Moravy. Od jezu v obci Bílovice až k mostu v obci Konice, včetně přítoků. Přítoky jsou chovné – sportovní rybolov je zakázán.

Plocha čtyři hektary není nikterak závratná a může vyvolávat dojem, že obdobně tomu bude i s úlovky. Zdání však v tomto případě klame a na tomto mimopstruhovém revíru se přesvědčíme, že méně je někdy více.

REKLAMA

Potok Valová – Romže 3 je většinou lemován stromy a náletovými dřevinami, které v některých místech, obzvláště v době vegetace, komplikují přístup k vodě. Tato nevelká, v průměru asi 6 metrů široká říčka s prudšími i klidnějšími úseky vás překvapí svou rozmanitostí. Mělká voda, hlubší tůně – chcete pstruha, dravce nebo kapra? Není problém. Tento revír je zdařilou ukázkou vyváženého zarybnění. Lovit zde můžeme jakoukoli technikou, která neodporuje platné legislativě RŘ.

Pohled na předpokládaný odhad úlovků, vycházející z dlouhodobých statistik dokládá dobrou práci MO. Skladba rybí obsádky je natolik vyrovnaná, že na Romži 3 si přijde na své opravdu téměř každý.

REKLAMA

pstruh duhový
Foto: Jiří Komárek

Vede kapr s 1988 ks o průměrné hmotnosti 2,0 kg, druhý je pstruh duhový s 1385 ks a průměrnou hmotností 0,3 kg a třetí pstruh obecný s 1288/0,3 kg. Taková vyrovnanost mezi PD a PO je opravdu vzácná.

Dalším v řadě je s velkým odstupem karas (344/0,4 kg), cejn (253/1,4 kg), lín (148/0,4 kg) a okoun (129/0,1 kg). Další druhy jsou v řádu desítek kusů – amur (81/2,9), tloušť (71/0,6), candát a štika shodně 27/1,7 kg. Uloví se i sumec v počtu 2 jedinců s průměrnou hmotností 9,1 kg.

REKLAMA
REKLAMA
Líbil se vám článek?

Pošlete ho dál svým přátelům

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru

Diskuze k článku (0)

Novinky z iRybářství na váš e-mail

Články, videa, recepty a další novinky na váš e-mail. Mějte přehled