Fotografie
Antonín přidal úlovek Kapr obecný...
před 20 hod
Fotografie
Roman přidal úlovek Kapr obecný...
před 20 hod
Fotografie
Jaroslav přidal úlovek Kapr obecný...
předevčírem
Fotografie
Jaroslav okomentoval Makrela na klac...
předevčírem
Fotografie
Jaroslav okomentoval Ryba s kaparovo...
před 4 dny

Tacos s rybou

strunc 0 hodnocení
Recepty

Text: Dalibor Marounek, foto: autor, David Štrunc

Potřebujeme:

  • Osm kukuřičných placek tacos (jsou k mání i u nás)
  • 400 g pevného rybího masa (treska, sumec, candát, štika atd.)
  • 250 g červeného zelí
  • Omáčku salsa
  • Dva stroužky česneku
  • Citronovou šťávu
  • Chilli
  • Římský kmín
  • Oregano
  • Pepř
  • Sůl
  • Hladkou mouku
  • Petrželku
  • Olej

Příprava:

Rybí maso nakrájíme na kostky, vložíme je do misky, promícháme s utřeným česnekem, posypeme oreganem, řeckým kmínem, chilli, pepřem a osolíme. Pak je obalíme v hladké mouce.

Červené zelí nakrájíme na nudličky, promícháme je se stejným kořením jako ryby a přidáme 2 – 3 lžíce salsy. Kousky rybího masa opečeme na oleji ze všech stran a odložíme je stranou.

Tacos postříkáme kapkami vody a ohřejeme na suché pánvi (placky lze vložit i do mikrotenového sáčku a ohřát 40 sekund v mikrovlnné troubě). Teplé placky naplníme ochuceným zelím, nahoru přidáme kostky rybího masa, přelijeme salsou, ozdobíme petrželkou a podáváme.

-

Hodnocení receptu (0)

Novinky z iRybářství na váš e-mail

Články, videa, recepty a další novinky na váš e-mail. Mějte přehled