Fotografie
Jaroslav okomentoval Makrela na klac...
před 9 dny
Fotografie
Stanislava založil otázku Vybaveni...
před 52 dny
Fotografie
Stanislava založil otázku Ryba 2025...
před 52 dny
Fotografie
Stanislava založil otázku Čím se za bavít...
před 52 dny
Fotografie
Stanislava okomentoval Slimjaro Review...
před 52 dny

Jiný kraj, jiný mrav

strunc 26. listopadu 2019 0 komentářů

4.0.1

Šupiny

Text: Vladimír Urban

Když jsem se každý den vrátil „domů“, uvařil jsem si poctivého českého turka, nalil si zahřívacího panďuláka a s touto výbavou jsem ulehl na palandu a kajutovým okénkem koukal ven.

Voda v okrajích zálivu byla místy zamrzlá a právě tam nad dírkami trávili čas někteří z pravověrných domorodců. Myslím, že ryby nelovili pro zábavu. Lovili je k jídlu.

REKLAMA

Některým borcům to občas bralo ve stylu, co ponořená nástraha do vody, to ryba ve vzduchu. Přesto jsem si nevšiml, jako v ruském Petrohradu na řece Něvě, že by všechny ulovené ryby putovaly do švédského kbelíku a pak do kuchyně.

Jo, to Rusové byli jiní kabrňáci. Co za dvě, tři hodiny v dírce ulovili, to šlo do kyblíku a pak rovnou domů a do trouby či kyselého nálevu. I sotva deseticentimetrové čudly.

REKLAMA

Švédové, co jsem viděl, to pojímali jinak. Dorostenecké čudly většinou pouštěli a nechávali si jen největší ryby. Když měli tři, čtyři, tak zabalili fidlátka a šli domů. Proč by dál mrzli?

Inu, jiný kraj, jiný mrav.

REKLAMA
REKLAMA
Líbil se vám článek?

Pošlete ho dál svým přátelům

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru

Diskuze k článku (0)

Novinky z iRybářství na váš e-mail

Články, videa, recepty a další novinky na váš e-mail. Mějte přehled