Fotografie
Antonín přidal úlovek Kapr obecný...
předevčírem
Fotografie
Roman přidal úlovek Kapr obecný...
předevčírem
Fotografie
Jaroslav přidal úlovek Kapr obecný...
před 4 dny
Fotografie
Jaroslav okomentoval Makrela na klac...
před 5 dny
Fotografie
Jaroslav okomentoval Ryba s kaparovo...
před 5 dny

Kapří poradna – šňůra

strunc 12. února 2020 0 komentářů

Poznávání

Odpovídá: Karel Nikl

Pletená šňůra je pro spoustu situací vynikající materiál, který v mnoha ohledech předčí jakýkoliv vlasec. Nízká průtažnost a malý průměr jsou nesporné výhody pro rybolov na řece v proudu, při bočním větru, ale především při dalekých vyvážkách.

Vzhledem k nulové průtažnosti zaregistruje signalizátor záběry kaprů i na dálku několika set metrů! Další výhodou je možnost navinout na cívku navijáku velké množství šňůry. S tenkou a pevnou pletenkou se dá opravdu efektivně lovit i ve vzdálenostech přes 500 metrů, což je výhoda, kterou je dobré mít v záloze pro případ potřeby.

REKLAMA

Neohrozí šňůra vložky oček prutu?
Šňůra sama o sobě představuje velkou zátěž na očka, ale pokud používáte pruty s kvalitními očky, nepřipadá v úvahu sebemenší problém. Pokud máte na svém prutu očka kupříkladu od firmy FUJI, je velmi nepravděpodobné jejich prořezání. V případě použití méně kvalitních prutů, kde jsou očka z měkčích materiálů, velmi brzy k poškození oček dojde. U prutů renomovaných výrobců se ale takový problém nemůže objevit, bylo by to známkou opravdu nekvalitního materiálu, který v dnešní době už na prutech nemá co dělat. Takovou obavu bych, v případě, že rybáři používají kvalitní pruty, pustil z hlavy.

REKLAMA
REKLAMA
Líbil se vám článek?

Pošlete ho dál svým přátelům

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru

Diskuze k článku (0)

Novinky z iRybářství na váš e-mail

Články, videa, recepty a další novinky na váš e-mail. Mějte přehled