Fotografie
fadli m.n okomentoval Výdej celorepub...
včera
Fotografie
fadli m.n okomentoval Test rybářských...
včera
Fotografie
fadli m.n okomentoval Původní versus ...
včera
Fotografie
fadli m.n okomentoval Její podvodní v...
včera
Fotografie
fadli m.n okomentoval Barakuda zaútoč...
včera

8500 parem pro Bečvu... Díky, fanoušci Baníku!

Marek iRybářství 11. června 2021 0 komentářů
otrava řeky

Otrávená Bečva, foto: Robert Stržínek

ČRS a MRS

Fanoušci fotbalového Baníku Ostrava vydražili 26 sad dresů, ve kterých Baník nastoupil v prosincovém utkání proti Sigmě Olomouc. Díky výtěžku 220 tisíc korun z této on-line aukce pomohli vysadit 8500 ryb do Bečvy, která se vzpamatovává z katastrofální otravy.

text: Marek Kožušník

„Mohli jsme tak, nejen díky této podpoře, vypustit do Bečvy dalších 14 tisíc kusů parmy obecné, která je mezi násadami jedna z nejméně dostupných ryb na trhu,“ uvedl pro server vodarenstvi.cz Pavel Kocián, předseda ÚS pro Severní Moravu a Slezsko. Z toho zhruba 8500 ryb právě díky penězům z aukce fanoušků Baníku.

REKLAMA

Nejhodnotnější dres, brankáře Baníku Jana Laštůvky, fanoušci vydražili za 14 100 korun. „Jsem hrdý na všechny fanoušky i spoustu dalších dárců, kteří se do on-line aukce nebo do veřejné sbírky zapojili a přispěli. Jde vidět, že když se kope za dobrou věc, tak se dokážeme pořádně vyhecovat a podat nejlepší výkon,“ řekl serveru mluvčí Baníku Marek Lorenc.

„Aukci jsme spolu s Baníkem připravili u příležitosti 50. výročí uvaření první várky piva v pivovaru Radegast. Pivovar je dlouhodobě aktivní v podpoře projektů zaměřujících se na ochranu přírodního bohatství a péči o vodní zdroje,“ uvedl pro web vodarenství.cz manažer značky Radegast Josef Jalůvka.

REKLAMA

REKLAMA
REKLAMA
Líbil se vám článek?

Pošlete ho dál svým přátelům

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru

Diskuze k článku (0)

Novinky z iRybářství na váš e-mail

Články, videa, recepty a další novinky na váš e-mail. Mějte přehled