Fotografie
Antonín přidal úlovek Kapr obecný...
včera
Fotografie
Roman přidal úlovek Kapr obecný...
včera
Fotografie
Jaroslav přidal úlovek Kapr obecný...
předevčírem
Fotografie
Jaroslav okomentoval Makrela na klac...
před 4 dny
Fotografie
Jaroslav okomentoval Ryba s kaparovo...
před 4 dny

Handicapovaní rybáři se na mistrovství světa prali se silným větrem

Marek iRybářství 16. listopadu 2021 0 komentářů
reprezentace

foto: Tomáš Kučera

ČRS a MRS

Reprezentace České republiky se ve dnech 3. – 10. října 2021 účastnila pod záštitou Českého rybářského svazu mistrovství světa handicapovaných rybářů v plavané, které se konalo ve slovinském Radeče na řece Sávě.  Mistrovství se zúčastnilo devět národů.

text: Tomáš Kučera

Na základě nominace státního trenéra reprezentace Vladimíra Vyslyšela ml. se klání účastnili reprezentanti Radim Kozlovský, Ján Omamik, Emanuel Vyhlídal, Petr Svatoš a Petr Krym. Každému ze závodníků dle pravidel FIPS byli k dispozici asistenti ve složení Markéta Nováčková, Jakub Valchař, Vladimír Vyslyšel st., Miroslav Horálek a Jakub Toužimský.

REKLAMA

závod
foto: Tomáš Kučera

Osmidennímu výjezdu předcházely důkladné přípravy celé výpravy – bylo nutné zajistit vhodné ubytování pro handicapované, materiální vybavení závodníků, stravu pro tým, krmení, týmové oblečení a mnoho dalšího.

Ubytováni jsme byli v apartmánech Martinova izba ve městě Laško, které byly bezbariérové a poskytly nám absolutní komfort a soukromí, který jsme pro své přípravy na tréninky a závod samotný potřebovali.

REKLAMA

rybáři
foto: Tomáš Kučera

Závodním úsekem byla horská řeka Sáva ve Slovinsku. Tato závodní trať je světově známá a pořádá se na ní ročně mnoho závodů. Břeh a přístup k vodě je zde také dle toho upravený a na většině lovných míst jsou zbudována mola, ze kterých mohou závodníci lovit.

První čtyři dny byly na programu tréninky. Vzhledem k aktuálním povětrnostním podmínkám a zkušenostem závodníků jsme vsadili na způsob lovu na odhoz, kde jsme byli schopni držet krok s ostatními týmy, které preferovaly převážně lov na děličku.

sumec
foto: Tomáš Kučera

Třetí den tréninku jsme naši taktiku vylepšili a výsledky vážení předčily váhy ostatních týmů. Nepočítali jsme však, že avizovaná změna počasí diametrálně změní současné podmínky. Čtvrtý tréninkový den se snížila teplota o více jak deset stupňů, začalo pršet a foukal silný vítr.

Naše plány odhozu tímto vzaly za své a museli jsme se přeorientovat na děličku. Tento způsob lovu jsme zcela nezvládli, bylo vidět tréninkové manko a v obou závodních dnech jsme nakonec odchytali pouze sedmé celkové umístění.

handicapovaný rybář
foto: Tomáš Kučera

Chtěl bych i přes tento „neúspěch“ poděkovat našim reprezentantům a obzvláště asistentům za jejich odvedenou práci, nekonečnou každodenní přípravu a profesionální přístup. V těchto podmínkách to nebylo jednoduché a „neúspěch“ nevidím v podcenění čehokoliv v tomto týdnu.

Věřme, že handicapované závodníky tento propad ve výsledkové listině nakopne a budou se po celý rok lépe připravovat a pracovat na sobě především v lovu na děličku. Jsem naopak šťasten za přátelskou, až rodinnou atmosféru, která po celou dobu mistrovství světa v týmu panovala.

REKLAMA
REKLAMA
Líbil se vám článek?

Pošlete ho dál svým přátelům

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru

Diskuze k článku (0)

Novinky z iRybářství na váš e-mail

Články, videa, recepty a další novinky na váš e-mail. Mějte přehled