Fotografie
Antonín přidal úlovek Kapr obecný...
předevčírem
Fotografie
Roman přidal úlovek Kapr obecný...
předevčírem
Fotografie
Jaroslav přidal úlovek Kapr obecný...
před 4 dny
Fotografie
Jaroslav okomentoval Makrela na klac...
před 5 dny
Fotografie
Jaroslav okomentoval Ryba s kaparovo...
před 6 dny

Indické rybí kari

Marek iRybářství 0 hodnocení
Recepty

Tady trochu přitvrdíme: Kari má dva významy, označuje se tak směs koření, které se prodává na našem trhu a také skupina jídel, která obsahuje kurkumu, skořici, zázvor, muškátový květ, hřebíček, drcený kmín, chilli atd. v různých poměrech, což dá pokrmům osobitou chuť a vůni. Kari se nikdy (!) nepřipravuje na živočišných tucích, cibule a česnek nesmí zhnědnout, nezahušťuje se moukou a vaří se pomalu, aby se všechny látky z koření vyluhovaly.

text: Dalibor Marounek

Potřebujeme:

  • asi 500 g rybího masa (treska, sumec, kapr)
  • čtyři rajčata
  • cibuli
  • čtyři stroužky česneku
  • zázvor
  • kurkumu
  • drcený kmín
  • skořici
  • chilli
  • pepř
  • sůl
  • citronovou šťávu
  • bílý jogurt
  • rostlinný olej

Příprava:

Na oleji zpěníme jemně nasekanou cibuli a česnek, přidáme (podle chuti) všechno koření a asi tři, čtyři minuty za stálého míchání osmahneme – cibule a česnek nesmí zhnědnout! Přidáme oloupaná nakrájená rajčata, směs podlijeme troškou vody a pozvolna ji dusíme do doby, než rajčata pustí šťávu a změknou. Pak přidáme na kostky nakrájené rybí maso a vše zvolna asi pět minut povaříme. Pokrm zahustíme lžící jogurtu a dochutíme citronovou šťávou, popřípadě ji přisolíme. Podáváme z rýží nebo rýžovými těstovinami.

-

Hodnocení receptu (0)

Novinky z iRybářství na váš e-mail

Články, videa, recepty a další novinky na váš e-mail. Mějte přehled