Fotografie
Antonín přidal úlovek Kapr obecný...
před 13 hod
Fotografie
Antonín přidal úlovek Kapr obecný...
před 16 hod
Fotografie
Roman přidal úlovek Kapr obecný...
před 16 hod
Fotografie
Damian založil otázku I am a private ...
včera
Fotografie
Jaroslav okomentoval Makrela na klac...
předevčírem

Krémová polévka z rybích odřezků

Marek iRybářství 0 hodnocení
recept Recepty

Velmi chutná hustá polévka našich babiček, do které můžeme zpracovat i odřezky z ryb, hlavy, ploutve a vnitřnosti.

text: Dalibor Marounek

Potřebujeme:

  • 750 až1000 g rybích odřezků
  • 1,5 až 2 litry vody
  • jeden bobkový list
  • čtyři kuličky celého pepře
  • čtyři kuličky nového koření
  • jednu mrkev
  • kousek celeru
  • jednu cibuli
  • dva dl mléka
  • dvě housky
  • dvě vejce uvařená na tvrdo
  • jeden dl smetany
  • hladkou mouku
  • máslo
  • muškátový květ
  • sůl
  • mletý pepř
  • zelenou petrželku

Příprava:

Rybí odřezky, kořenovou zeleninu a cibuli zalijeme vodou, přidáme koření (bobkový list, celý pepř, nové koření), osolíme a vaříme na mírném ohni 45 minut. Housky nakrájíme na kousky a zalijeme mlékem. Vývar přecedíme, rybí maso zbavíme kostí a odložíme stranou. Kořenovou zeleninu necháme vychladnout a nakrájíme na jemno.

polévka
foto: Dalibor Marounek

Rozpustíme máslo, přisype hladkou mouku, uděláme jíšku, zalijeme vývarem a povaříme. Housky s mlékem rozšleháme na kašičku, přidáme nastrouhaná vejce, promícháme a vlijeme do polévky. Přidáme nakrájenou kořenovou zeleninu, kousky rybího masa a vaříme 5 minut. Na závěr polévku zjemníme smetanou, dochutíme muškátovým květem, pepřem a solí.
Hotovou polévku posypeme nasekanou petrželkou. Podáváme s pečivem nebo posypeme nasucho opečenými kostičkami housky.

-

Hodnocení receptu (0)

Novinky z iRybářství na váš e-mail

Články, videa, recepty a další novinky na váš e-mail. Mějte přehled