Fotografie
Damian založil otázku I am a private ...
před 14 hod
Fotografie
Jaroslav okomentoval Makrela na klac...
včera
Fotografie
Jaroslav okomentoval Rybaření vesele...
před 4 dny
Fotografie
Jaroslav okomentoval Kapitální úlove...
před 4 dny
Fotografie
Vojtech přidal úlovek Pstruh obecný...
před 6 dny

Rybářský youtuber se přihlásil na brigádu a vyzývá k tomu i ostatní. Jaké video o tom natočil?

Marek iRybářství 1. listopadu 2022 3 komentářů
výlov

foto: Lukáš Man

Praxe

Každý rád rybaří, málokdo ale bere vážně všechny povinnosti, které jsou s rybářským cechem spojené. Kolikrát jste například byli na brigádě?

text: Marek Kožušník

Aspoň trochu změnit by to chtěl Lukáš Man, na Youtube známý jako Matejoso. Natočil ze své brigády skvělé video Jak probíhá výlov chovného rybníka a vyzývá k podobnému kroku ostatní správné rybáře.

REKLAMA

„Vloni jsem přemýšlel, že bych rád vytvořil video trochu jiného formátu než z klasické vycházky na ryby. Napadlo mě, že natočím svoji brigádu. Jako malý kluk jsem na brigády chodil pravidelně, ale v současné době se u nás brigády platí a nikdo se na ně dobrovolně nehlásí. To je podle mě škoda a je to hlavní důvod proč jsem video dělal,“ říká pro iRybářství Matejoso.

Ve videu, které nám do redakce poslal, pak dodává: „Přihlásil jsem se o plnění brigádnické činnosti u hospodáře naší MO a ke stejnému kroku vyzývám Youtube kanály: Jonas Eder fishing, Kolem vody spolu, Kliment fishing, kluky z Tykaraso a ostatní fishtubery. Samozřejmě všechny z vás, kteří se právě díváte a milujete rybaření!“

REKLAMA

výlov
foto: Lukáš Man

Matejoso rybaří přes dvacet let, ale ještě nedávno ani nevěděl, jak takový výlov probíhá. „Vlastně nejen výlov, ale spousta věcí okolo hospodaření a fungování naší MO. A to je podle mě ostuda, chyba. Samozřejmě nejen moje, ale i ostatních rybářů. Znát práci okolo našich revírů a veškeré procesy, které se musí uskutečnit, aby se ryba dostala do revíru a abychom ji mohli chytat, to by měl být základ,“ dodává Matejoso.

Znalost těchto věcí a nejlépe i praktická zkušenost je podle něj jediná cesta k tomu, aby si rybáři vážili toho, co v našich vodách ještě plave.

REKLAMA
REKLAMA
Líbil se vám článek?

Pošlete ho dál svým přátelům

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru

Diskuze k článku (3)

  1. V MRS jsou brigády zrušeny,je to škoda hlavně když tam měl člověk 200hodin odpracovaných přišel o ně bez náhrady.Zaplať brigády nebo nechytej bylo nám řečeno.

    1. To je smutný 🙁 U nás jsou brigády taky zrušené (respektive placené), ale kdo si to chce odpracovat možnost stále má a myslím, že je to tak dobře 😉

  2. Moc pěkně udělané, ale pravda je,že na brigády a ani na výlohy nikdo nechodí.

Novinky z iRybářství na váš e-mail

Články, videa, recepty a další novinky na váš e-mail. Mějte přehled