Fotografie
Josef přidal úlovek Cejn velký...
před 24 hod
Fotografie
Josef přidal úlovek Štika obecná...
včera
Fotografie
Jaroslav přidal úlovek Kapr obecný...
předevčírem
Fotografie
Antonín přidal úlovek Kapr obecný...
předevčírem
Fotografie
Josef přidal úlovek Kapr obecný...
předevčírem

Rybí lečo s kuskusem

Marek iRybářství 0 hodnocení
lečo Recepty

Lečo jsme připravili z tresky, podobně lze upravit i jiné sladkovodní či mořské ryby. Místo tresky můžeme použít třeba sumce nebo kapra bez kůže.

text: Dalibor Marounek

Potřebujeme:

  • 500 g filé z tresky
  • čtyři rajčata
  • jedna zelená paprika
  • jedna červená paprika
  • jedna cibule
  • chilli omáčka
  • pepř
  • sůl
  • olej

Příprava:

Rajčata nařízneme do kříže, spaříme vařící vodou a oloupeme. Papriky nakrájíme na proužky a cibuli na kostičky. Filé nakrájíme na kostky, osolíme a pokapeme citronovou šťávou.

V pánvi rozehřejeme olej, přidáme cibuli, rajčata, papriky, ochutíme pár kapkami chilli omáčky, osolíme, opepříme a dusíme do měkka. Když je lečo hotové, přidáme kostky filé, promícháme, podusíme 2 až 3 minuty, aby se maso nerozpadlo.

Rybí lečo podáváme s kuskusem, který ochutíme pár kapkami olivového oleje, osolíme a promícháme s petrželkou.

-

Hodnocení receptu (0)

Novinky z iRybářství na váš e-mail

Články, videa, recepty a další novinky na váš e-mail. Mějte přehled