Fotografie
Antonín přidal úlovek Kapr obecný...
před 17 hod
Fotografie
Josef přidal úlovek Úhoř říční...
před 17 hod
Fotografie
Antonín přidal úlovek Kapr obecný...
předevčírem
Fotografie
Jaroslav přidal úlovek Kapr obecný...
předevčírem
Fotografie
Josef přidal úlovek Bolen dravý...
předevčírem

Kreolská rybí polévka

Marek iRybářství 0 hodnocení
recept Recepty

Tuto chuťově skvělou polévku můžete uvařit třeba z kapra, sumce, lína, ale i tresky nebo makrely.

text: Dalibor Marounek

Suroviny

  • asi 500 g masa z ryb
  • 300 g rajčat
  • 200 g brambor
  • 2 zelené papriky
  • cibuli
  • mrkev
  • kousek celeru
  • 1,5 l vody
  • bobkový list
  • šalvěj
  • tymián
  • chilli
  • sůl
  • olej
4
40 minut

Postup

1

Rybí maso povaříme v mírně osolené vodě s bobkovým listem.

2

Vývar scedíme, maso pozorně zbavíme kostí a dáme stranou.

3

Na oleji zpěníme cibuli, přidáme nakrájenou mrkev, celer, brambory, vše zalijeme rybím vývarem a přidáme chilli, tymián, šalvěj a vaříme.

4

Když jsou brambory a ostatní suroviny měkké, přidáme spařená oloupaná krájená rajčata a uvařené rybí maso a pak vše asi po dobu pěti minut ještě povaříme.

5

Hotovou polévku podáváme buď samotnou, popřípadě se slaným pečivem.

-

Hodnocení receptu (0)

Novinky z iRybářství na váš e-mail

Články, videa, recepty a další novinky na váš e-mail. Mějte přehled