Fotografie
Josef přidal úlovek Cejn velký...
před 9 hod
Fotografie
Josef přidal úlovek Štika obecná...
včera
Fotografie
Jaroslav přidal úlovek Kapr obecný...
předevčírem
Fotografie
Antonín přidal úlovek Kapr obecný...
předevčírem
Fotografie
Josef přidal úlovek Kapr obecný...
předevčírem

Tragický omyl myslivce. Lovil divočáky, zastřelil rybáře

Marek iRybářství 27. listopadu 2023 4 komentářů
smrt na rybách

foto: Policie ČR

Novinky

V noci na sobotu došlo v Ostravě poblíž slepého ramene řeky Odry k velké tragédii. Dva myslivci se vydali na lov divočáků, jeden z nich ale omylem střelil rybáře. Ten později na následky vážných zranění zemřel. O události informuje Moravskoslezský deník.

text: Marek Kožušník

„Včera v Ostravě v nočních hodinách došlo k postřelení muže při odlovu divočáků v lokalitě slepého ramena řeky Odry. Muž, který zde měl rybařit, i přes poskytnutou laickou a lékařskou pomoc v nemocnici zemřel,“ uvedli policisté v sobotu na sociální síti X (dříve Twitter).

REKLAMA

Policisté po incidentu zadrželi dvě osoby. Zajistili zbraně a u obou mužů provedli dechovou zkoušku. Ta byla v obou případech negativní. Oba zadržení muži poskytovali podle policejní mluvčí Pavly Jirouškové postřelenému rybáři první pomoc až do příjezdu záchranářů. Jednoho z mužů po zadržení propustili.

O propuštění druhého informovali policisté v neděli. „Podezřelý 44letý muž byl po prvotních procesních úkonech propuštěn. Přibrali jsme znalce k vypracování posudků, výsledky budou v řádech týdnů. Také se zabýváme okolnostmi, za jakých poškozený na místě rybařil, zda měl patřičná povolení.  Na případu i nadále pracujeme,“ uvedla Policie ČR na sociální síti X.

Svazový revír?

Podle zjištění Moravskoslezského deníku nejde o revír ČRS. Tuto informaci potvrdil předseda MO ČRS Ostrava Václav Sklenář.

„Rameno Odry je ve vlastnictví pana Světlíka, který nám vzal užívací právo a nemůžeme tam už přes deset let chytat ryby,“ uvedl Sklenář.

slepé rameno Odry
foto: Policie ČR

„Pokud tam seděl rybář, kterého zastřelili, jednoznačně nelovil na území Českého rybářského svazu, povolenky k lovení v dané oblasti mohl prodávat kdokoli. Uvidíme, jestli měl u sebe zastřelený průkaz a zda nás policie osloví s dotazem, jestli byl naším členem,“ dodal pro Deník předseda MO ČRS Ostrava.

„Jde o slepé rameno Odry, které slouží jako rybí přechod, kterým mohou ryby překonávat nedaleký splav na samotné Odře. A v takovýchto místech se nevydávají povolenky k rybolovu, v oblasti je zákaz rybolovu,“ řekla Deníku mluvčí Dolních Vítkovic a Landek Parku Eva Kijonková.

REKLAMA
REKLAMA
Líbil se vám článek?

Pošlete ho dál svým přátelům

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru

Diskuze k článku (4)

  1. To je hrozný a všem známým upřímnou soustrast… To si nezaslouzil, ale nedává mi do hlavy jak si mohl splést prase s člověkem..

  2. Musí to být hrozny pro rodinu teho rybáře když se dozvěděla že byl zastřelen na rybách že si ho spletli s prasetem upřímnou soustrast rodině rybáře

  3. Upřímnou soustrast rodině pana rybáře

  4. Je to hrůza po pravdě, upřímnou soustrast celé rodině..je to smutna zpráva…

Novinky z iRybářství na váš e-mail

Články, videa, recepty a další novinky na váš e-mail. Mějte přehled