Fotografie
Antonín přidal úlovek Kapr obecný...
předevčírem
Fotografie
Roman přidal úlovek Kapr obecný...
předevčírem
Fotografie
Jaroslav přidal úlovek Kapr obecný...
před 4 dny
Fotografie
Jaroslav okomentoval Makrela na klac...
před 5 dny
Fotografie
Jaroslav okomentoval Ryba s kaparovo...
před 5 dny

Těstoviny s mořskými plody

strunc 0 hodnocení
Recepty

Text: Vladimír Urban, foto: autor

Potřebujeme:

  • Těstoviny (ty tmavé, lososové, zvýrazní rybí chuť pokrmu)
  • Sůl
  • Pepř
  • Čerstvou bazalku (použít lze i sušenou)
  • Cibuli
  • Mořské plody

Příprava:

Těstoviny povaříme v dostatečném množství osolené vody, kterou ještě zvláčníme několika lžičkami olivového oleje. Pozor, italské těstoviny včas vypněte, vařte je jen al dente – když vypnete plotýnku, měly by být uvnitř ještě trošičku syrové. Nebojte se, v horké vodě dojdou a hnedle budou akorát. Není nic horšího než rozvařené těstoviny, které se na talíři mění v beztvarou kaši.

Mezitím dvě, tři minutky nechte ve vroucí vodě projít mořské plody. V dostatečně velké pánvi na olivovém oleji mírně opražte jemně nakrájenou cibuli, přidejte k ní mořské plody, chvíli je smažte s cibulkou a pak sporák vypněte a přidejte k nim odpovídající množství scezených těstovin. Také nakrájené lístky bazalky, šetřit s ní nemusíte. Těstoviny opatrně promíchejte a hned úhledně servírujte.

Tip: Při míchání těstovin můžete přidat i trošičku jemně nastrouhaného parmazánu. Jiný sýr ale nepoužívejte, nechcete-li mít ze soust „žvýkačku“. A pokud chcete, můžete přidat i na čtvrtky či půlky nakrájené olivy.

-

Hodnocení receptu (0)

Novinky z iRybářství na váš e-mail

Články, videa, recepty a další novinky na váš e-mail. Mějte přehled