Fotografie
Vojtech přidal úlovek Pstruh obecný...
před 12 hod
Fotografie
Vojtech přidal úlovek Kapr obecný...
před 12 hod
Fotografie
Michal přidal úlovek Amur bílý...
před 13 hod
Fotografie
Michal přidal úlovek Amur bílý...
před 13 hod
Fotografie
Michal přidal úlovek Amur bílý...
před 13 hod

Těstoviny s mořskými plody

strunc 0 hodnocení
Recepty

Text: Vladimír Urban, foto: autor

Potřebujeme:

  • Těstoviny (ty tmavé, lososové, zvýrazní rybí chuť pokrmu)
  • Sůl
  • Pepř
  • Čerstvou bazalku (použít lze i sušenou)
  • Cibuli
  • Mořské plody

Příprava:

Těstoviny povaříme v dostatečném množství osolené vody, kterou ještě zvláčníme několika lžičkami olivového oleje. Pozor, italské těstoviny včas vypněte, vařte je jen al dente – když vypnete plotýnku, měly by být uvnitř ještě trošičku syrové. Nebojte se, v horké vodě dojdou a hnedle budou akorát. Není nic horšího než rozvařené těstoviny, které se na talíři mění v beztvarou kaši.

Mezitím dvě, tři minutky nechte ve vroucí vodě projít mořské plody. V dostatečně velké pánvi na olivovém oleji mírně opražte jemně nakrájenou cibuli, přidejte k ní mořské plody, chvíli je smažte s cibulkou a pak sporák vypněte a přidejte k nim odpovídající množství scezených těstovin. Také nakrájené lístky bazalky, šetřit s ní nemusíte. Těstoviny opatrně promíchejte a hned úhledně servírujte.

Tip: Při míchání těstovin můžete přidat i trošičku jemně nastrouhaného parmazánu. Jiný sýr ale nepoužívejte, nechcete-li mít ze soust „žvýkačku“. A pokud chcete, můžete přidat i na čtvrtky či půlky nakrájené olivy.

-

Hodnocení receptu (0)

Novinky z iRybářství na váš e-mail

Články, videa, recepty a další novinky na váš e-mail. Mějte přehled