Fotografie
taneckovason@gmail.com okomentoval Amur na bulhars...
před 6 dny
Fotografie
Jaroslav okomentoval Amur na bulhars...
před 15 dny
Fotografie
Jaroslav okomentoval Zkuste uzené ry...
před 15 dny

Amur na bulharský způsob

Marek iRybářství 4 hodnocení
amur Recepty

Recept z bulharské kuchyně, podle něhož lze upravit i jiné druhy mořských nebo sladkovodních ryb.

text: Dalibor Marounek

Potřebujeme:

  • 600 g filetů z amura
  • 150 g bílého jogurtu
  • jednu červenou papriku
  • dvě rajčata
  • dva stroužky česneku
  • jednu lžíci nasekané pažitky
  • citronovou šťávu
  • pažitku
  • sůl
  • pepř
  • tymián
  • olej

Příprava:

Filety z amura osolíme, opepříme, pokapeme citronovou šťávou a necháme chvíli odpočinout. Porce ryby vložíme do trouby, pokapeme olejem, zvolíme funkci gril a upečeme do měkka.

amur
foto: Dalibor Marounek

Na oleji podusíme do měkka nakrájenou papriku, oloupaná nakrájená rajčata a nadrobno nasekaný česnek. Směs osolíme a dochutíme špetkou tymiánu.

Upečené porce ryby potřeme zeleninovou směsí, přidáme lžíci bílého jogurtu, posypeme pažitkou a podáváme třeba s hranolky.

4.8

Hodnocení receptu (4)

  1. Cenově dostupné úvěrové plány šité na míru vám

    Potřebujete finanční pomoc? Jsme tu, abychom vám pomohli!

    Získejte flexibilní možnosti půjček navržené dle vašich potřeb, s konkurenceschopnými sazbami a rychlým schválením.

    Pro více informací nás kontaktujte:
    📧 E-mail: milosbreth40@gmail.com
    Whatsapp: +420 604422640

  2. Suprovy

    Byl jsem na rybářských závodech a měli tam něco podobného ale s kaprem a bez šlehačky bylo to super a moc dobré

  3. Mňam

    Mňam

    Jan Bog 18. listopadu 2024
  4. Mňam

    Mňam
    Tohleto bych si vážně hodně rad dal vypadá to velmi dobře a chutnat to bude taky dobře děkuju za vynikající tip tak to. pujdu určitě v příštím roku skusit

    Jan Bog 18. listopadu 2024

Novinky z iRybářství na váš e-mail

Články, videa, recepty a další novinky na váš e-mail. Mějte přehled