Jde o peruánský národní pokrm připravovaný ze syrových ryb, nejčastěji z tresky nebo halibuta. Použita však může být i jiná bělomasá ryba. Ve Střední i Jižní Americe existuje mnoho variant tohoto pokrmu.

Potřebujeme:

  • 500 g tresky
  • 150 g černých oliv
  • dvě červené cibule
  • čtyři stroužky česneku
  • červenou a zelenou papriku
  • chilli papričku
  • lžíci nasekaného koriandru
  • limetkovou šťávu
  • sůl
  • olivový olej

Příprava:

Filety z tresky zbavíme kostí, maso zbavené kůže nakrájíme na kostky, osolíme, pokapeme limetkovou šťávou a necháme je nejlépe přes noc marinovat.

Druhý den přidáme nakrájené papriky, cibuli, olivy a nasekaný koriandr. Pokrm dochutíme utřeným česnekem, chilli papričkou, solí a olivovým olejem.

Ceviche necháme hodinu rozležet a v našich podmínkách podáváme s pečivem, popřípadě chlebem. V Peru se ke ceviche podávají batáty nebo kukuřice.

Napsat komentář