Fotografie
Hunter dal lajk úlovku od Michal...
před 12 hod
Fotografie
Kryštof dal lajk úlovku od Michal...
včera
Fotografie
Kryštof dal lajk úlovku od Michal...
včera
Fotografie
Ondřej dal lajk úlovku od Michal...
včera
Fotografie
sponer@apostolskacirkev.cz dal lajk úlovku od Jakub Anděl
včera

Ceviche. Peruánské národní jídlo

strunc 0 hodnocení
Recepty

Jde o peruánský národní pokrm připravovaný ze syrových ryb, nejčastěji z tresky nebo halibuta. Použita však může být i jiná bělomasá ryba. Ve Střední i Jižní Americe existuje mnoho variant tohoto pokrmu.

Potřebujeme:

  • 500 g tresky
  • 150 g černých oliv
  • dvě červené cibule
  • čtyři stroužky česneku
  • červenou a zelenou papriku
  • chilli papričku
  • lžíci nasekaného koriandru
  • limetkovou šťávu
  • sůl
  • olivový olej

Příprava:

Filety z tresky zbavíme kostí, maso zbavené kůže nakrájíme na kostky, osolíme, pokapeme limetkovou šťávou a necháme je nejlépe přes noc marinovat.

Druhý den přidáme nakrájené papriky, cibuli, olivy a nasekaný koriandr. Pokrm dochutíme utřeným česnekem, chilli papričkou, solí a olivovým olejem.

Ceviche necháme hodinu rozležet a v našich podmínkách podáváme s pečivem, popřípadě chlebem. V Peru se ke ceviche podávají batáty nebo kukuřice.

-

Hodnocení receptu (0)

Novinky z iRybářství na váš e-mail

Články, videa, recepty a další novinky na váš e-mail. Mějte přehled