Jednoduchý a rychlý rybí salát, kterým neurazíte žádnou návštěvu. Pokud máte rádi matjesy, zkuste ho třeba dnes k večeři!

Text: Dalibor Marounek, foto: autor

Potřebujeme:

  • 150 g matjesů
  • 200 g vařených brambor
  • 200 g červené řepy
  • Dvě kyselejší jablka
  • Kysanou smetanu
  • Cukr
  • Sůl
  • Pepř
  • Ocet

Příprava:

Brambory a červenou řepu uvaříme doměkka a necháme vychladnout. Jablka zbavíme jádřinců a nakrájíme je i se slupkou na kostičky. Matjesy nakrájíme na proužky.

Uvařené vychladlé brambory a řepu oloupeme, nakrájíme na kostičky a promícháme je v míse s jablky a matjesy. Vše podle chuti ochutíme pepřem, solí, cukrem a octem a necháme alespoň hodinu v lednici rozležet a vychladit.

Salát na talíři přelijeme kysanou smetanou a podáváme s pečivem.

Napsat komentář