Fotografie
Ladislav okomentoval Na jaké pruty a...
předevčírem
Fotografie
Ladislav okomentoval Stojan...
předevčírem
Fotografie
Ladislav okomentoval Prut...
předevčírem
Fotografie
Ladislav okomentoval Vtip nevtip...
předevčírem
Fotografie
Ladislav okomentoval Rybář...
předevčírem

Dánský matjesový salát

strunc 0 hodnocení
Recepty

Text: Dalibor Marounek, foto: autor

Potřebujeme:

  • 150 g matjesů
  • 200 g vařených brambor
  • 200 g červené řepy
  • Dvě kyselejší jablka
  • Kysanou smetanu
  • Cukr
  • Sůl
  • Pepř
  • Ocet

Příprava:

Brambory a červenou řepu uvaříme doměkka a necháme vychladnout. Jablka zbavíme jádřinců a nakrájíme je i se slupkou na kostičky. Matjesy nakrájíme na proužky.

Uvařené vychladlé brambory a řepu oloupeme, nakrájíme na kostičky a promícháme je v míse s jablky a matjesy. Vše podle chuti ochutíme pepřem, solí, cukrem a octem a necháme alespoň hodinu v lednici rozležet a vychladit.

Salát na talíři přelijeme kysanou smetanou a podáváme s pečivem.

-

Hodnocení receptu (0)

Novinky z iRybářství na váš e-mail

Články, videa, recepty a další novinky na váš e-mail. Mějte přehled